23 Februarie 2016
2148 accesări
0 comentarii

Infecţiile urinare sau cistitele, cum sunt denumite în limbaj popular, sunt declanşate de acţiunea unei bacterii asupra tractului urinar. Principalele semne ale afecţiunii sunt urinările frecvente asociate cu usturimi sau cu dureri.
Boala este întâlnită mai des la femei, dar şi bărbaţii de vârsta a treia sunt predispuşi la ea. Acest tip de infecţii apare din cauza faptului că diferite microorganisme ajung la nivelul aparatului urinar, se multiplică şi, în timp, duc la modificări în funcţionarea normală a rinichilor şi a căilor urinare.

„Infecţiile urinare sunt un efect datorat bacteriilor, întâlnite mai ales la femeile care ajung la menopauză, dar şi la bărbaţi, dacă vorbim de inflamarea uretrei, aşa-numita uretrită. Există şi o a treia categorie de infecţie urinară, pielonefrita, inflamaţie a vezicii urinare care urcă către rinichi. Această infecţie se manifestă prin micţiune anormal de frecventă cu eliminarea unor cantităţi mici de urină, prin senzaţia dureroasă la urinare, nevoia imperioasă de a urina, dureri şi arsuri în tipul urinării, urină tulbure cu miros dezagreabil, urinare cu dificultate, febră, dureri lombare, vărsături sau secreţii. Tratamentul constă în antibiotice şi poate dura chiar şi o lună, timp în care pacientul este monitorizat de medic pentru a se preîntâmpina insuficienţa renală”

- explică dr. Azis Olgun, medic urolog.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase