15 Martie 2016
2074 accesări
0 comentarii

Postul Paştelui sau Postul mare este cel mai lung post de peste an şi poate fi o ocazie nemaipomenită de curăţare a organismului de toxine, dar şi de împăcare şi împlinire spirituală.

Pe de altă parte, o alimentaţie necorespunzătoare poate scoate la iveală diverse afecţiuni sau carenţe, greu de corectat. O bună documentare despre o dietă sănătoasă poate ajuta pe oricine hotărăşte să ţină cele 7 săptămâni de post, să stea departe de problemele de sănătate. Vizitele la doctor pot fi evitate dacă alimentaţia este corectă, adică hrană bogată în vitamine şi minerale, de care corpul are nevoie. Astfel prin eliminarea produselor de origine animală care sunt sursa principală de acumulare a toxinelor, corpul elimină toxinele deja existe în corp. Postul trebuie ţinut cu prudenţă pentru a nu se ajunge la înfometare, deoarece din această cauză apar cele mai multe afecţiuni gastrice.

„Pastele făinoase, cartofii, pâinea, produsele pe bază de zahăr şi cele de patiserie consumate în exces duc la îngroşarea ţesutului adipos. Cel mai bine, este ca persoanele care ţin post să aibă o dietă cât mai variată şi echilibrată, alcătuită din cât mai multe fructe şi legume crude, pentru a-şi păstra sănătatea”, precizează dr. Mirela Stângaciu, fitoterapeut.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii