12 Ianuarie 2018
1849 accesări
0 comentarii

Este frig, iar în scurt timp, vom avea și zăpadă afară, vreme ce va favoriza apariția afecțiunilor respiratorii și a gripei. Tocmai de aceea, părinții trebuie să știe cum îşi pot feri copilul de răceală și gripă, cunoscut fiind faptul că aceștia au imunitatea scăzută.

În primul rând, evitați aglomerațiile în sezonul rece și păstrați distanța față de persoanele care strănută sau tușesc, pentru că virușii se împrăștie în jurul acelor persoane, pe o distanță de 1,5 metri. Aceștia se inhalează în timpul respirației și după o perioadă de incubație de 2-6 zile apar primele semne de boală.

Apoi, trebuie respectate regulile de igienă personală: micuțul trebuie să învețe atât de acasă, dar și de la grădiniță să se spele corect pe mâini înainte și după masă. De asemenea, trebuie să își spele mânuțele de fiecare dată după ce se joacă cu un animal, după ce folosește toaleta sau după porția de joacă de afară. Igiena mâinilor este foarte importantă în îndepărtarea germenilor de pe suprafața pielii, ce pot cauza infecții și reprezintă unul dintre motivele pentru care uneori copiii răcesc chiar și vara.

„Scoateți copiii în aer liber și aerisiți cât mai des încăperile. Cu cât deschidem mai des fereastra, cu atât diminuăm concentrații de virusuri din aer și, implicit, reducem riscul îmbolnăvirilor. O încăpere în care ne petrecem întreaga zi trebuie aerisită de 4-5 ori, câte 10-15 minute, pentru a beneficia de suficient oxigen și pentru a purifica aerul. De asemenea, părinții trebuie să-i lase pe copii mai mult afară, joaca în aer liber să fie măcar de o oră. Pe urmă, dezinfectați telecomanda, în cazul în care unul dintre copiii dumneavoastră este bolnav. Asigurați-vă că telecomanda este curată”, a declarat pentru „Cuget Liber”, dr. Ionica Ciortan, medic pediatru.

Aceasta a subliniat că nu trebuie administrat niciun fel de antibiotic fără recomandarea medicului specialist, întrucât antibioticele nu fac nimic pentru a lupta cu o infecție virală. Studiile recente arată că acestea pot provoca mai mult rău decât bine organismului, în asemenea situații.

XXX

În cazul în care cel mic are febră, hidratarea cu lichide se face la temperatura camerei, urmată de împachetările în prosop umed, atunci când febra este peste 39,5. Desigur, Ibuprofenul și Paracetamolul sunt foarte bune pentru scăderea temperaturii copilului și reducerea simptomelor. Totuși, partea complicată este că febra ajută organismul să distrugă microbii care au produs infecția. Așa că, odată ce febra a scăzut sub 37,8, nu ne mai îngrijorăm.

Taguri articol: sfatul medicului antibiotice germeni igienă imunitate reguli simptome microbi gripe

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU