16 Iulie 2016
4058 accesări
0 comentarii

Aniridia (lipsa irisului) este o afecţiune rară a ochiului şi este caracterizata prin absenţa parţială sau totală a irisului. De multe ori, boala este transmisă genetic şi afectează calitatea vederii. Boala este însoţită de o scădere semnificativă a acuităţii vizuale, deoarece cantitatea de lumină nu mai este reglată corespunzător de iris.

„Aniridia congenitală este o problemă de sănătate importantă, atât medical, cât şi social. Cunoaşterea insuficientă a bolii, lipsa unor terapii eficiente ridică multe întrebări atât medicilor, cât şi pacienţilor şi familiei lor. Investigarea pacienţilor care suferă de această afecţiune este foarte complicată: refracţia, tensiunea oculară, investigarea câmpului vizual şi a zonei maculare, discul nervului optic etc.”, au declarat specialiştii de la Clinica „Microchirurgia ochiului”, Academ. Feodorov.


Tratamentul constă în implantarea artificială a irisului - se alege în funcţie de culoarea ochiului sănătos. Metoda care este practicată în Clinica „Microchirurgia ochiului”, a selectării irisului artificial, este unică în lume. Selectarea modelului şi tonului de culoare se face în funcţie de caracteristicile individuale ale modelului irisului ochiului sănătos.

Taguri articol: sfatul medicului oftalmologie

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU