18 Februarie 2022
701 accesări
0 comentarii

Sunt oameni care o folosesc şi persoane care nu vor să audă nici în ruptul capului de apa de gură. Medicii dentişti sunt, însă, de altă părere, susţinând că o puteţi folosi în fiecare zi, ca măsură preventivă, dar şi pentru a trata diverse probleme dentare. În plus, acest produs de igienă orală completează periajul dinţilor, dar, atenţie, nu îl poate înlocui.

Cu toate acestea, combinând apa de gură cu utilizarea aţei dentare, vă veţi menţine cavitatea bucală sănătoasă. Potrivit dr. Ioana Bondar, pentru a alege o apă de gură care să vă satisfacă nevoile, cereţi înainte opinia unui specialist. Doar el este în măsură să vă recomande un produs potrivit nevoilor voastre şi să vă explice cum se utilizează corect apa de gură. De asemenea, este necesar ca atunci când vine vorba de a alege apa de gură, să luaţi în considerare şi conţinutul de alcool. Astfel, dacă produsul conţine acest ingredient, nu îl înghiţiţi şi nu îl folosiţi în exces. De ce? „Pentru că, în general, apele de gură cu alcool pot afecta mucoasa bucală. Aşa că, înainte de a începe să folosiţi apa de gură, căutaţi-o atent, în farmacii, pe cea potrivită nevoilor voastre şi mai ales luaţi-o pe cea fără alcool. De exemplu, în drogherii, dar şi în unele supermarketuri, anumite ape de gură conţin clorură de cetilpiridiniu, o substanţă sigură şi eficientă. Aceasta previne acumularea microbilor, deci este o opţiune mult mai bună. Oricum, apele de gură se împart în două mari categorii: cosmetice şi terapeutice. Cele terapeutice sunt indicate pentru a trata probleme cum ar fi inflamarea gingiilor, sensibilitatea dinţilor sau aftele bucale.

În schimb, apele de gură cosmetice oferă doar un uşor efect de albire”, a subliniat medicul. Totodată, se recomandă ca apa de gură să fie folosită, în cele mai multe cazuri, la o jumătate de oră după ce v-aţi periat dinţii, deoarece componentele celui de-al doilea produs pot afecta eficienţa primului. În plus, dacă suferiţi de halitoză (miros urât al gurii), este foarte important să identificaţi cauza care a condus la această situaţie.

Din păcate, această problemă tinde să fie o consecinţă a acţiunii bacteriilor asupra resturilor alimentare care se acumulează în gură. Pe de altă parte, apele de gură utile împotriva halitozei conţin ingrediente precum apa oxigenată, zincul, clorhexidina sau triclosanul. Acesta este şi motivul pentru care se recomandă clătirea cu 15 ml de apă de gură nediluată pentru 30 de secunde, de cel puţin două ori pe zi. Pentru rezultate optime, faceţi tot posibilul să nu clătiţi cu apă obişnuită şi să nu consumaţi lichide imediat după utilizare.

Taguri articol: sfatul medicului probleme probleme dentare dinţi

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU