29 Martie 2017
2268 accesări
0 comentarii

Multe dintre cauzele externe deîmbătrânire a pieliisunt determinate de starea generală de sănătate, dar şi de deciziile stilului de viaţă din fiecare zi. Alegerile nesănătoase pot provoca îmbătrânirea prematură a pielii, iar acest lucru vă va face să păreţi în vârstă, mai repede.

Potrivit specialiştilor, dacă fumaţi sau vă petreceţi timpul alături de unfumător, trebuie să ştiţi că fumul de ţigară este dăunător şi vă îmbătrâneşte pielea. De asemenea, expunerea la soareaccentuează procesul de îmbătrânire a pielii. Pielea, neprotejată şi expusă la soare, are un aspect pătat. O viaţă sedentară contribuie la îmbătrânirea pielii, întrucâtexcerciţiile fizicesunt cele care ajută la tonifierea musculaturii şi îmbunătăţirea circulaţiei sanguine. Vântul rece şi temperaturile scăzute contribuie la îmbătrânirea pielii prin uscarea acesteia.

Atunci când o persoană este stresată şi încruntată, muşchii feţei se vor încorda, pentru a rezulta expresia respectivă. Prea puţinsomnvă va face să păreţi şi să vă simţiţi obosiţi. Unul dintre primele locuri care semnalează deprivarea de somn este zona de sub ochi:cearcănele, pungile şi lăsarea pielii sub ochi.

Semne ale îmbătrânirii pielii

Semnele care anunţă îmbătrânirea pielii sunt: laxitatea (pielea „se lasă”, este mai flască), se pierd tonicitatea şi reliefurile pielii (de la aspectul obrazului cu rotunjimi şi prospeţime de „măr”, acesta se alungeşte), culoare mai ştearsă, apar riduri fine.

Cu trecerea timpului, apar şi riduri adânci, contururile osoase se şterg, chipul pare mai trist.

Îmbătrânirea prematură cauzată de soare

Evitaţi bronzarea artificială (solarul); nu faceţi plajă între orele 11.00-15.00, atunci când razele soarelui sunt mai puternice; purtaţi îmbrăcăminte de protecţie (pălărie cu boruri largi, mâneci lungi) când staţi în aer liber, în timpul zilei; aplicaţi pe tot parcursul anului cremă de protecţie solară cu spectru larg (protecţie UVA şi UVB), cu un factor de protecţie solară de 30 sau mai mare. Crema ar trebui să se aplice înainte cu 20 de minute de a merge în aer liber şi trebuie reaplicată după ce transpiraţi sau înotaţi.

Cum se tratează pielea îmbătrânită

La persoanele cu piele care prezintă semne de îmbătrânire, se administrează vitamine, acid hialuronic, oligoelemente, aminoacizi local, prin microinjecţii (mezoterapie); stimularea producţiei de colagen şi elastină prin microneedeling, folosind un aparat special, DERMAPEN, care creează microcanalicule cu ajutorul unor ace sterile, care penetrează pielea, la care se poate adaugă concomitent şi administrarea acidului hialuronic, vitamine, aminoacizi şi oligoelemente.

Peeling-ul chimic este un alt tratament care realizează o exfoliere controlată a pielii, în acest fel îndepărtând celulele moarte şi stimulând producţia de colagen. Ca tratament se poate folosi şi toxina botulinică, precum şi fillerele cu acid hialuronic.

Primele două metode de tratament asigură o împrospătare a pielii, aceasta capătă luminozitate, creşte tonicitatea, se reduc ridurile fine, iar celelalte metode contribuie la îmbunătăţirea considerabilă a aspectului, dispar şi ridurile mai profunde, în acest fel „se şterg 5-10 ani din vârstă” , apărând un aspect întinerit!

XXX

La Medstar General Hospital, se efectuează consultaţie de specialitate, de dermatocosmetică, de către dr. Marioara Axinciuc, medic primar dermatolog, competenţă dermatocosmetologie. Ulterior, în funcţie de problemele fiecărui pacient, se va stabili metoda de tratament necesară.

Pentru mai multe informaţii, programări şi consiliere, apelaţi numerele de telefon 0241.638.251, 0722.574.250, 0241.940.

Taguri articol: sfatul medicului pielea tratament hialuronic ridurile vitamine

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU