13 Martie 2017
5579 accesări
0 comentarii

Imediat după naştere, nou-născutul trece prin anumite procese de acomodare la mediul extrauterin. Aceste procese se numesc incidente fiziologice şi de multe ori le sperie pe proaspetele mămici.

„Incidentele fiziologice sunt diferite manifestări specifice, care apar în perioada timpurie de sugar şi sunt considerate fenomene de adaptare a nou-născutului la viaţa extrauterină. Dintre acestea amintesc: scăderea în greutate a nou-născutului, icterul fiziologic, criza genitală, eritemul alergic, descuamaţia fiziologică, vărsăturile, temperatura, constipaţia, febra de sete şi scaunele moi ale nou-născutului şi sugarului. Acestea nu sunt boli şi trec destul de repede!

Abilitatea de a le recunoaşte, fără a ne îngrijora excesiv, de a le accepta şi trata blând, fără medicamente, este necesară. Gravidele şi proaspetele mămici sunt înclinate către informare şi adesea, ele caută informaţia, înainte de venirea pe lume a bebeluşului”, explică Liliana Tudose, educator prenatal, specialist în alăptare.

Dacă cel mic se confruntă cu astfel de manifestări, medicii le sfătuiesc pe tinerele mame să nu se alarmeze, să ceară sfatul medicului pediatru, de familie sau a unui specialist acreditat, pentru a se linişti, deoarece aceste manifestări trec de la sine.

Taguri articol: bebe e bolnav copilul alăptare medicamente temperatura pete vărsături eritem

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU