24 Iunie 2016
6983 accesări
0 comentarii

Ecografia generală abdominală este o metodă de diagnostic şi de evaluare a stării de sănătate a organelor interne abdominale: ficat, pancreas, splină, rinichi, organe genitale, dar şi a organelor cu conţinut lichidian: colecist, vezică urinară.

„Principiul metodei este reflectarea ultrasunetelor de către diferitele structuri interne, neavând efecte nocive sau contraindicaţii absolute. Ecografia abdominală este indicată oricărui pacient cu simptomatologie abdominală localizată sau difuză, în măririle de volum ale abdomenului, traumatisme abdominale sau în prezenţa unui sindrom dispeptic suspect de a fi datorat unei sarcini în primul trimestru”, explică specialiştii spitalului Isis.

Pregătirea pentru o ecografie abdominală include administrarea a patru pastile de cărbune medicinal, cu 24 de ore înainte de examenul ecografic (două pastile la 12 ore). Cu 24 de ore înainte de examinare, se ţine regim alimentar, nu se consumă: mazăre, fasole, varză, cartofi, sucuri acidulate, dulciuri concentrate, struguri. Nu se consumă niciun fel de aliment, cu cel puţin patru ore înaintea examenului ecografic. Se consumă jumătate de litru de apă plată, înainte cu 30-40 de minute de investigaţie.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU