29 Decembrie 2016
2157 accesări
0 comentarii

Narcolepsia este o tulburare cronică a somnului caracterizată printr-o stare accentuată de somnolenţă, foarte greu de stăpânit, dar şi atacuri paroxistice de somn. Practic, persoanele care suferă de narcolepsie întâmpină mari dificultăţi în a sta treji pentru perioade mai mari de timp, indiferent de locul unde s-ar afla. Mai mult decât atât, această boală poate afecta foarte mult activitatea celor care suferă de aşa ceva, întrucât ei pot adormi în orice moment.

„Este adevărat că persoanele diagnosticate cu narcolepsie nu sunt foarte multe, dar cele care suferă din această cauză pot adormi oriunde, la volan, într-o sală de aşteptare etc. Problema este că ei pot face accidente de maşină şi chiar pot suferi traume majore dacă se întâmplă acest lucru”, ne-a declarat dr. Any Docu Axelerad, medic neurolog.

De multe ori, a precizat specialistul, de această boală suferă şi obezii, care, pe lângă narcolepsie, suferă şi de apnee în somn. Desigur, multe persoane atribuie simptomele narcolepsiei altor afecţiuni, cum ar fi depresia, epilepsia, leşinul, somnul insuficient sau alte situaţii care pot cauza modificări ale somnului.

Din păcate, narcolepsia este o afecţiune cronică pentru care nu există tratament care să o vindece în totalitate.

Taguri articol: boli şi afecţiuni somn

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU