Salate
2058 accesări 14 Octombrie 2015 0 comentarii

Prepararea legumelor pentru salate

Pentru a elimina gustul și aspectul neplăcut pe care, în unele situații, îl dau mâncărurilor unele substanțe conținute de legume, gospodinele sunt sfătuite ca, după spălarea și curățarea legumelor, să le prepare corespunzător. În rândurile următoare, vom enumera câteva moduri de preparare corecte:

Castraveții și varza se taie în felii, respectiv fideluță, se sărează și se scurg după aproximativ 10 – 15 minute, apăsându-le ușor cu mâna; în felul acesta se scapă de surplusul de apă. Ulterior se adaugă în salate.

Ghebele – se fierb în apă cu oțet, pentru îndepărtarea substanței mucilaginoase.

Ciupercile și sfecla – pentru a-și menține culoarea, se stropesc cu zeamă (suc) de lămâie sau oțet cu apă.

Conopica – pentru îndepărtarea eventualilor viermi sau melci este ținută în apă cu oțet, pentru aproximativ 10 – 15 minute.

Ceapa uscată – pentru îndepărtarea iuțelii, după ce este curățată, este ținută aproximativ 20 – 25 minute în apă caldă, iar apoi 10 – 15 minute în apă rece.

Ridichea neagră – pentru îndepărtarea iuțelii, este dată prin răzătoarea mare, este sărată și lăsată 10 – 15 minute, după care se scurge zeama lăsată, presându-se ușor cu mâna.

(Preluat din „140 Salate de legume” – Marcela Savin, Kati Petcu, Beatrice Toma, Editura Tehnică, 1992)

Taguri articol: salate legume ciuperci castraveti varza conopida ceapa

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.