Alimentele mucegăite, extrem de periculoase pentru oameni
Alimentație 23 Ianuarie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Alimentele mucegăite, extrem de periculoase pentru oameni

De-a lungului timpului, aţi observat că, indiferent cât de curat ar fi în casa dumneavoastră, mucegaiul tot încearcă să îşi facă apariţia şi vă strică alimentele, iar odată stricate, acestea reprezintă un pericol la adresa sănătăţii noastre. Potrivit nutriţionistului Rebeca Nistor, mucegaiul reprezintă evoluţia unor bacterii în anumite medii, acestea fiind în general toxice şi periculoase pentru oameni. „Daţi mereu deoparte ...

Citește mai mult

Slăbiți mâncând ce trebuie și nu ce vreți
Alimentație 29 Decembrie 2019 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Slăbiți mâncând ce trebuie și nu ce vreți

Vreți să slăbiți? În aceste condiții, este foarte important să știți ce și cum să mâncați, pentru a ajunge la greutatea mult visată. Specialiștii spun că atunci când dorim să slăbim, nu trebuie să ne înfometăm, deoarece după dietă vom avea tendința de a recupera mesele pierdute. Secretul în aceste diete este reprezentat de alimentele pe care le consumăm și de sațietatea acestora. Practic, există alimente care transmit un semnal către ...

Citește mai mult

Protecția Consumatorilor: ATENȚIE LA COZONACI!
Alimentație 20 Decembrie 2019

Protecția Consumatorilor: ATENȚIE LA COZONACI!

Umplutura unor cozonaci care se vând pe piaţa românească variază considerabil, respectiv între 3,8% şi 40%, având în vedere că un cozonac are în medie între 500 grame şi un kilogram, iar din punct de vedere al aditivilor alimentari, numărul acestora se situează între 0 şi 9 E-uri, potrivit rezultatelor unui studiu publicat vineri de Asociaţia Naţională de Protecţie a Consumatorilor – InfoCons și citat de Agerpres. Asociaţia ...

Citește mai mult

Veganismul nu este egal cu sănătatea, dar oamenii trebuie învăţaţi să nu mai mănânce parizer
Sfatul medicului 20 Ianuarie 2017

Veganismul nu este egal cu sănătatea, dar oamenii trebuie învăţaţi să nu mai mănânce parizer

Trăim o perioadă nefastă, în care numărul mare de persoane bolnave de cancer a crescut alarmant. Numai la nivelul judeţului Constanţa, medicii oncologi declară că fac faţă cu greu valului de pacienţi şi că persoanele bolnave sunt preponderent tineri şi copii. După cum bine ştim, această boală necruţătoare este pusă pe seama alimentaţiei nepotrivite, de proastă calitate, plină de chimicale, a unui stil de viaţă sedentar, a poluării şi a consumului de ...

Citește mai mult

CUM NE DETOXIFIEM CORPUL IARNA?
Nutriţie 17 Ianuarie 2017

CUM NE DETOXIFIEM CORPUL IARNA?

În secolul stresului şi al poluării, interacţionăm zilnic cu peste 80.000 de chimicale toxice, pe care tot noi le-am creat. Din acest motiv, imunitatea noastră este din ce în ce mai scăzută, obosim tot mai des şi este momentul pentru a adopta o strategie zilnică de detoxifiere, pentru a ne recăpăta energia de odinioară. Pe timpul iernii, misiunea noastră este cu atât mai grea, cu cât corpul nostru este mai sedentar şi tinde să înmagazineze mai ...

Citește mai mult

Mihaela Bilic: „ULEIUL DIN SALATĂ ÎNGRAŞĂ MAI MULT DECÂT SLĂNINA. De ce mâncăm acum grăsime de cocos şi palmier şi contestăm carnea de porc?”
Nutriţie 16 Ianuarie 2017

Mihaela Bilic: „ULEIUL DIN SALATĂ ÎNGRAŞĂ MAI MULT DECÂT SLĂNINA. De ce mâncăm acum grăsime de cocos şi palmier şi contestăm carnea de porc?”

Tocăniţa şi ciorba nu sunt un pericol pentru siluetă sau pentru sănătate atâta timp cât sunt gătite în casă, cu produse simple. Mediul nutriţionist Mihaela Bilic vorbeşte, într-un interviu pentru „Dilema Veche” despre obiceiul mâncatului sănătos, dar şi despre miturile din alimentaţie. „Dacă mâncăm în continuare produsele simple, nu e un pericol. Gătitul în casă nu e un pericol. Tocăniţa şi ciorba nu ...

Citește mai mult

Mihaela Bilic: Lăcomia la masă nu e un păcat. DAR ÎNGRAŞĂ RĂU!
Alimentație 10 Noiembrie 2016

Mihaela Bilic: Lăcomia la masă nu e un păcat. DAR ÎNGRAŞĂ RĂU!

Nutriţionistul Mihaela Bilic vorbeşte într-o postare pe facebook despre apetitul culinar şi efectele acestuia. Ea confirmă astfel, indirect şi mitul potrivit căruia cine mănâncă încet nu are probleme cu greutatea, iar cine mănâncă repede se poate îngrăşa mai uşor. "Cine mănâncă repede se îngrașă mai tare? Nu, doar că există riscul să mănânce mai mult. Nu întâmplător persoanele meticuloase, care degustă ...

Citește mai mult

ATENŢIE MARE! Alimente care te pot ucide dacă nu sunt gătite corect
Mâncăruri 25 Octombrie 2016

ATENŢIE MARE! Alimente care te pot ucide dacă nu sunt gătite corect

Gătitul este ceea ce ne face umani, spune Richard Wrangham, un primatologist britanic şi profesor de biologie evoluţionistă umană la Universitatea Harvard.Cu ajutorul focului, omul a reuşit, din cele mai vechi timpuri, să prepare hrana, să schimbe textura dură a cărnii, se înmoaie tuberculi, să descompună legumele fibroase, alocând din ce în ce mai mult timp preparării hranei. Dar un alt motiv pentru a găti termic mâncarea este faptul că unele alimente ...

Citește mai mult

1...1011121314...17