Tulburările de alimentaţie pot produce foarte multe daune în corp dacă nu sunt descoperite şi tratate la timp. O parte din manifestările lor le fac să fie asemănătoare cu dependenţele, în special diminuarea capacităţii de autocontrol şi comportamentul auto-distructiv. „Tulburările alimentare sunt de două tipuri: tipul restrictiv care este foarte rigid cu cantitatea şi tipul de mâncare pe care o consumă şi tipul abuziv, în care persoana este la ...
Tiroida este calul de cursă lungă al organismului. Funcţionează atât de silenţios, încât atâta timp cât nu sunt probleme uităm că şi există. Dar, această mică glandă în formă de fluture, care se află la baza gâtului, ajută la reglarea metabolismului, temperatura, ritmul cardiac.Atunci când este hipoactivă, glanda tiroidă nu produce suficient hormon tiroidian (TH), ceea ce poate duce la creşterea în greutate, apatie ...
Data viitoare când vă grăbiţi să ieşiţi dimineaţa pe uşă fără a fi luat micul dejun gândiţi-vă la un singur lucru: nu veţi face decât să vă flămânziţi şi, implicit, să mâncaţi mult mai mult la prânz. Ceea ce nu va fi tocmai OK pentru silueta dvs. O masă sănătoasă dimineaţa, pe de altă parte, vă poate furniza necesarul de energie pentru o bună parte de zi, vă cenzurează apetitul pentru următoarea masă şi, de ce nu, vă ...
Ouăle sunt ingrediente de bază în multe mâncăruri. Însă nu de înlocuit. Ele pot fi substituite cu succes de alte ingrediente naturale, la care probabil că nici nu te-ai gândit.Iată câteva sfaturi rapide pentru a înlocui ouăle cu ingrediente vegetariene pentru a reuşi să găteşti reţetele tale preferate Sos de mere Sosul de mere este un ideal înlocuitor pentru ouă în prepararea dulciurilor. Un sfert de cană de sos de mere ...
Cât de important e ceea ce mănânci? Cât de importantă este lista ingredientelor unui produs şi cum ajung acele ingrediente acolo? Medicul nutriţionist Miahaela Bilic a răspuns la aceste întrebări pe pagina ei de Facebook: Eficienta calorica e paguboasa pentru sanatate Cum sa hranesti ieftin cat mai multi oameni? O provocare careia industria alimentara trebuie sa-i raspunda. Suntem miliarde pe o planeta care, cu siguranta, nu a devenit nici mai mare, nici mai ...
Cât de sănătos este să fii vegetarian? Reuşesc fructele şi legumele să asigure aportul de nutrienţi, vitamine şi proteine pentru a duce o viaţă sănătoasă? Doctorul nutriţionist Mihaela Bilic atrage atenţia să nu cădem în capcanele vegetariene. "Una e ce contine un aliment, alta ce putem noi folosi din el Multe persoane sunt in prezent tentate sa gaseasca alternative vegetale la produsele animale din considerente hai sa le spunem personale. Un lucru se ...
Pâinea constituie, prin tradiţie, baza alimentaţiei românilor, deşi astăzi se găseşte tot mai rar un astfel de produs care să respecte reţeta clasică şi simplă de odinioară. Industria produselor de panificaţie s-a dezvoltat foarte mult, în aşa fel încât cerealele în sine sunt modificate pentru a da naştere unor produse cât mai apetisante, nu neapărat şi sănătoase. „Fără gluten” este promisiunea pe care o fac mulţi ...
Nutriţionistul dr. Mihaela Bilic atrage atenţia asupra potenţialului efect nociv al fructelor consumate în exces. Medicul face legătura între efectele negative ale fructozei din alcool asupra sănătăţii ficatului şi efectele aceleaşi substanţe regăsite, de altfel, în toate fructele. „Toată lumea ştie că alcoolul e un produs care se metabolizează exclusiv în ficat şi, ca urmare, consumat în exces, poate duce la steatoză hepatică (ficat ...