Faceţi cunoştinţă cu tofu - "brânza de soia"! Ce beneficii aduce organismului
Mâncăruri 21 Noiembrie 2015

Faceţi cunoştinţă cu tofu - "brânza de soia"! Ce beneficii aduce organismului

Tofu este un aliment care a devenit tot mai popular pe piaţa românească, însă o parte dintre noi suntem încă reticenţi faţă de „brânza de soia”. Contrar credinţei populare, tofu nu este un produs care îşi propune să imite gustul brânzei. El are o istorie bogată, fiind menţionat pentru prima oară în China, acum două milenii. Ce este tofu mai exact? Tofu este un produs obţinut din boabe de soia. Acestea sunt ...

Citește mai mult

Ce pericole ascund produsele nepasteurizate
Alimentație 14 Septembrie 2015 de Andreea Năstase

Ce pericole ascund produsele nepasteurizate

Consumul laptelui nepasteurizat sau al cărnii infestate cu bacteria brucella produce o boală parazitară ce poartă denumirea de bruceloză. Această afecţiune poate fi transmisă şi bebeluşilor, în cazul în care mama consumă alimente infestate. „Provocată de o serie de bacterii brucella, provenite din produse lactate sau carne infestată, bruceloza este o infecţie extrem de agresivă ce se manifestă prin febră, transpiraţie, dureri articulare, abdominale sau ...

Citește mai mult

Cum recunoaştem intoleranţele alimentare
Boli şi afecţiuni 14 Septembrie 2015 de Andreea Năstase

Cum recunoaştem intoleranţele alimentare

Alergiile alimentare sunt unul dintre cele mai frecvente diagnostice ale momentului, spun medicii, iar obiectivul principal este ca pacienţii să înveţe cum să ocolească ceea ce le face rău şi ce regim de viaţă să adopte. Desigur, există şi intoleranţe la alimente sau alergii la divesre produse, pe care nu le putem depista decât cu ajutorul unor teste medicale specifice. De la stări de oboseală, stări de vomă, greaţă, ameţeli şi până la dureri ...

Citește mai mult

Dr. Eduard Circo: „Sănătatea noastră depinde de alimentaţie“
Boli şi afecţiuni 17 Decembrie 2013 de Andreea Năstase

Dr. Eduard Circo: „Sănătatea noastră depinde de alimentaţie“

Obezitatea, diabetul zaharat, constipaţia cronică sau chiar sindromul colonului iritabil sunt afecţiuni provocate în mare parte de microorganismele care „trăiesc” în interiorul intestinelor noastre. Totalitatea acestora formează flora intestinală, spun medicii şi aceasta influenţează apariţia unor boli extrem de severe. „Microbiomul uman sau microorganismele ce trăiesc în intestine asigură flora ...

Citește mai mult

Zahărul este nociv
Nutriţie 17 Decembrie 2013 de Florentina BOZÎNTAN

Zahărul este nociv

Zaharul este unul dintre alimentele cele mai contestate de medicină, căci uzează anumite organe. Cercetările arată că zahărul suprasolicită pancreasul, ceea ce duce la diabet zaharat, slăbeşte sistemul imunitar şi apar bolile de plămâni, sinuzitele, infecţiile urinare şi intestinale. Consecinţă a consumării de zahăr sunt şi reumatismul, anemia, astenia, cancerul, scleroza multiplă, tulburările hormonale.

Citește mai mult

Greşeli alimentare care pun în pericol sănătatea copiilor
Părinţi 09 Octombrie 2013 de Redactor

Greşeli alimentare care pun în pericol sănătatea copiilor

În general, se consideră obez un copil a cărui greutate depăşeşte cu 20% greutatea ideală Copiii, la fel ca şi adulţii, sunt predispuşi la îmbolnăvire dacă alimentaţia lor este nesănătoasă, iar stilul de viaţă unul haotic. De altfel, specialiştii atrag atenţia asupra faptului că părinţii sunt primul şi cel mai puternic exemplu pentru copii în ceea ce priveşte alegerile alimen-tare şi mişcarea, astfel că grija pentru ...

Citește mai mult

Mâncarea nesănătoasă, fără publicitate la televizor
Nutriţie 26 August 2013 de Andreea Năstase

Mâncarea nesănătoasă, fără publicitate la televizor

Începând cu luna august, reclamele la mâncarea nesănătoasă şi la suplimentele alimentare ar putea fi retrase din mediul audiovizualului, potrivit CNA. De altfel, Laura Georgescu, preşedintele CNA, a anunţat că în luna august va avea discuţii cu specialiştii Colegiului Medicilor pentru a avea o „concluzie clară pe marginea suplimentelor alimentare şi a se amenda codul audiovizualului”. Mai mult, ar putea fi elaborat un cod de bună practică şi un ...

Citește mai mult

Trei alimente care te hidratează vara!
Alimentație 15 Iulie 2013 de Redactor

Trei alimente care te hidratează vara!

La peste 30 de grade Celsius, avem nevoie de cât mai multe lichide. Pe lângă apa plată, care uneori se elimină rapid din organism, specialiştii recomandă consumul de fructe şi de legume suculente. Dovleceii, nelipsiţi din salate Consumaţi în stare crudă, dovleceii au efecte terapeutice. Tăiaţi în cuburi mici, îi poţi pune în salata ta de vară, alături de roşii, ardei, castraveţi. Prin fierbere sau prin prăjire, dovleceii îşi ...

Citește mai mult

1...14151617