Atenţie! Alimentaţia săracă în calciu afectează oasele
Alimentație 12 Aprilie 2021 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Atenţie! Alimentaţia săracă în calciu afectează oasele

Medicii spun că sedentarismul, dar şi alimentaţia săracă în calciu, alimentele de tip fast-food, cafeina şi boli precum osteoporoza sensibilizează sistemul osos şi cresc riscul de fracturi. Cu toate acestea, exerciţiile fizice, lactatele, brânzeturile şi ouăle vă pot ajuta să aveţi oase sănătoase. De exemplu, laptele este unul dintre alimentele care ajută la fixarea calciului. Dr. Marius Filip susţine că alimentaţia săracă în calciu afectează oasele ...

Citește mai mult

Vreţi să slăbiţi? Limitați consumul de fructe!
Alimentație 07 Aprilie 2021 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Vreţi să slăbiţi? Limitați consumul de fructe!

De foarte multe ori, persoanele care vor să scadă în greutate încep să mănânce fructe, în ideea că vor scăpa de kilogramele în plus. Este adevărat că fructele sunt o alegere sănătoasă, deoarece conţin cantităţi importante de fibre, vitamine şi minerale, dar, în acelaşi timp, ele sunt bogate în fructoză şi trebuie consumate cu măsură. De ce? „Prea multă fructoză creşte nivelul insulinei, iar organismul arde mai greu ...

Citește mai mult

Mierea este un adjuvant excelent în tratamentul afecțiunilor respiratorii
Nutriţie 03 Martie 2021 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Mierea este un adjuvant excelent în tratamentul afecțiunilor respiratorii

Medicii le recomandă mereu pacienților să își înceapă ziua cu o linguriță de miere. De ce? Pentru că mierea este un adjuvant excelent în tratamentul afecțiunilor respiratorii, dar și în cele hepatice, cardiace ori pentru cicatrizarea unor semne care apar din cauza acneei. Totodată, manifestările răcelilor, cum ar fi nasul înfundat, răspund destul de bine la inhalațiile cu miere, care trebuie dizolvată în apă fierbinte. „Substanța ...

Citește mai mult

Brânza are calități de care nu ar trebui să ne privăm organismul

Brânza are calități de care nu ar trebui să ne privăm organismul

Specialiștii spun că brânza este un aliment care nu ar trebui să lipsească niciodată din alimentația noastră. De ce? Pentru că, afirmă aceștia, are calități de care nu ar trebui să ne privăm organismul, indiferent de vârstă. De exemplu, urda și brânza de casă au un conținut doar de 11%, respectiv 4% grăsime. De aceea, ele pot fi consumate și de persoanele care au colesterol mărit. Cu toate acestea, ei atrag atenția că brânza conține și ...

Citește mai mult

Slănina ajută la menţinerea imunităţii

Slănina ajută la menţinerea imunităţii

Sunt oameni care preferă să consume slănină, din foarte multe motive. În primul rând, spun specialiştii, slănina are în compoziţia sa carotină, vitamina A, D şi E, care contribuie la îmbunătăţirea stării generale a organismului şi ajută la menţinerea imunităţii. De asemenea, slănina conţine acid arahidonic, care favorizează scăderea colesterolului, îmbunătăţeşte funcţiile de protecţie ale organismului şi este necesar pentru ...

Citește mai mult

Nucile, alunele şi migdalele, recomandate pe timpul sarcinii
Sarcina 01 Februarie 2021 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Nucile, alunele şi migdalele, recomandate pe timpul sarcinii

De foarte multe ori, femeile gravide se întreabă ce trebuie să consume pe timpul celor nouă luni de sarcină. Specialiştii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna” spun că nucile, alunele şi migdalele consumate în sarcină reprezintă o gustare sănătoasă, cu multiple beneficii pentru mamă şi făt şi de asemenea, o alternativă ideală la gustările nocive (chips-uri, cartofi prăjiţi etc.). În primul rând, acestea sunt surse ...

Citește mai mult

Alimentele se congelează la temperaturi de cel puțin -10ºC

Alimentele se congelează la temperaturi de cel puțin -10ºC

Din când în când, suntem nevoiți să congelăm unele alimente, pentru a ne putea bucura de savoarea lor cât mai mult timp. Pentru a încetini, însă, activitatea bacteriilor, a microorganismelor și a altor agenți care modifică caracteristicile organoleptice ale alimentelor, acestea trebuie congelate la temperaturi care pot varia între -10ºC și -40ºC. Specialiștii spun că temperatura de -10ºC este temperatura minimă necesară pentru ...

Citește mai mult

Beneficiile consumului de pește: organism sănătos și dietă cu rezultate!
Nutriţie 27 Ianuarie 2021 de Florentina BOZÎNTAN

Beneficiile consumului de pește: organism sănătos și dietă cu rezultate!

Pentru a avea o alimentație sănătoasă, fiecare ar trebui să consume pește măcar de două sau trei ori pe săptămână. De altfel, nutriționistul Mihaela Bilic atrage atenția că, prin consumul de pește, atât sănătatea, cât și silueta ar avea de câștigat. „Dacă la capitolul «carne» suntem mai degrabă în situația de a face exces, consumul de pește în România are unde să crească. Un obiectiv realist ar fi să ...

Citește mai mult

1234...11