Spanacul, un aliment minune. Care sunt beneficiile sale neştiute
Nutriţie 15 Noiembrie 2017

Spanacul, un aliment minune. Care sunt beneficiile sale neştiute

Spanacul este un super-aliment încărcat cu tone de nutrienți într-un pachet de calorii scăzute. Consumul de spanac susţine sănătatea pielii, părului şi oaselor. El oferă, de asemenea, proteine, vitamine şi minerale. Beneficiile pentru sănătate ale consumului de spanac includ îmbunătăţirea controlului glicemiei la persoanele cu diabet zaharat, scăderea riscului de cancer, reducerea tensiunii arteriale, îmbunătăţirea sănătăţii oaselor, scăderea ...

Citește mai mult

Merişorul, un fruct care ţine la distanţă infecţiile urinare
Nutriţie 09 Noiembrie 2017

Merişorul, un fruct care ţine la distanţă infecţiile urinare

Merişoarele sunt fructe sănătoase, cu multiple beneficii asupra aparatului urinar, datorită conţinutului lor ridicat de nutrienţi şi antioxidanţi. Acest fruct este denumit „superalimente”, deoarece contribuie la menţinerea stării de sănătate a întregului organism. Nutrienţii din merisoare ajută la menţinerea sănătăţii tractului urinar, reducând considerabil riscul de infecţii urinare, previn anumite tipuri de cancer, îmbunătăţesc funcţia ...

Citește mai mult

Beneficii ale ceaiului verde în lupta cu cancerul
Nutriţie 22 Octombrie 2017

Beneficii ale ceaiului verde în lupta cu cancerul

Multe dintre beneficiile aduse sănătăţii de către ceaiul verde au făcut ca această băutură să devină tot mai populară. Antioxidanţii din ceaiul verde sunt apreciaţi pentru proprietăţile lor în prevenirea apariţiei celulelor canceroase, dar şi în încetinirea sau oprirea diviziunii lor. Specialiştii spun că peste 90% dintre cancere sunt cauzate de mediul de viaţă, iar cel mai important dintre factorii ambientali, implicaţi în dezvoltarea cancerului ...

Citește mai mult

Prunele şi rolul lor în păstrarea sănătăţii
Nutriţie 19 Octombrie 2017

Prunele şi rolul lor în păstrarea sănătăţii

Toamna este anotimpul în care ne putem bucura de o varietate de fructe gustoase şi răcoritoare, specifice acestui sezon. De aceea, medicii specialişti ne recomandă să consumăm aceste alimente, pentru a ne vitaminiza şi pentru a face mai uşor faţă sezonului rece care se apropie. Aceştia spun că, toamna, ar trebui să consumăm cât mai multe prune. Acestea conţin o mulţime de fibre care contribuie la prevenirea constipaţiei şi la eliminarea toxinelor din ...

Citește mai mult

Migdalele, un aliment cu multe beneficii pentru sănătate
Nutriţie 18 Octombrie 2017

Migdalele, un aliment cu multe beneficii pentru sănătate

Medicii specialişti recomandă să introducem migdalele în alimentaţie, deoarece sunt extrem de nutritive. Migdalele sunt bogate în grăsimi bune, aceleaşi tipuri de grăsimi care se găsesc în uleiul de măsline, care sunt asociate cu un risc redus de boli de inimă. Laptele de origine vegetală, de migdale, are de 20 de ori concentraţia de calciu mai mare decât laptele de origine animală, spun medicii specialişti. „Migdalele sunt bogate în ...

Citește mai mult

Cât de periculos este peştele în timpul sarcinii
Nutriţie 03 Octombrie 2017

Cât de periculos este peştele în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, restricţiile alimentare sunt destul de multe, dar nu toate femeile însărcinate le iau în considerare. Cu toate acestea, specialiştii spun că unele sfaturi, precum evitarea cărnii crude şi a ouălor nepregătite termic sunt, uneori, vitale pentru viitorul bebeluş. În ce priveşte consumul de peşte, medicii spun că anumite specii pot fi consumate fără grijă, dar unele trebuie evitate pe toată durata sarcinii. „Peştele ...

Citește mai mult

Sfatul medicului: „Consumaţi legume de sezon”. Beneficiile neştiute ale dovleacului
Nutriţie 20 Septembrie 2017

Sfatul medicului: „Consumaţi legume de sezon”. Beneficiile neştiute ale dovleacului

Dacă v-aţi hotărât să urmaţi sfaturile specialiştilor şi să profitaţi din plin de fructele şi legumele de sezon, trebuie neapărat să aflaţi detalii despre calităţile nepreţuite ale dovleacului, un aliment care ne colorează toamna şi ne dă o stare de sănătate organismului, în acest sezon capricios. Dovleacul este un aliment extrem de nutritiv, plin de vitamine şi minerale, dar, culmea, are un conţinut scăzut de calorii, de aceea este perfect pentru ...

Citește mai mult

Ce trebuie să mănânce bolnavii de inimă
Sfatul medicului 18 Septembrie 2017 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Ce trebuie să mănânce bolnavii de inimă

Se ştie că bolnavii de inimă şi mai ales cei care au suferit deja un infarct trebuie să aibă un regim de viaţă organizat, fără eforturi fizice foarte mari. Într-un cuvânt, ei trebuie să fie mai atenţi la viaţa lor. Ana Maria Tănase, consultant în nutriţie este de părere că alimentaţia şi activitatea fizică constantă stau la baza prevenţiei bolilor cardiovasculare. Aşadar, cardiacii trebuie să ştie ce să consume şi cum să se mişte dacă nu vor ca ...

Citește mai mult

1...8990919293...148