03 Ianuarie 2017
3134 accesări
0 comentarii

Septul este o formaţiune carti-laginos-osoasă de la nivelul cavităţii nazale ce separă fosele nazale. Cel mai des, deformarea septului este determinată de traumatisme. Simptomele specifice deviaţiei de sept sunt: obstrucţie nazală, sângerări nazale, sforăit, atenuarea mirosului, dureri de cap, apnee în somn etc. Aceste simptome sunt accentuate de răceli, infecţii respiratorii, cu precădere ale sinusurilor, iar pacientul suferă extrem, deoarece respiraţia este defectuoasă, şi nu se mai poate odihni corespunzător.

Specialiştii sunt de părere că tratamentul pe bază de picături şi spray-uri nazale nu sunt indicate în tratarea simptomelor provocate de deviaţia de sept, deoarece nu au efect, poate doar pe moment, iar acestea pot crea dependenţă.

„Folosirea incorectă a anti-bioticelor este încă o greşeală frecventă, dar şi folosirea anti-histaminicelor pentru diverse alergii. Acestea duc la tratamente abandonate, la cheltuieli inutile şi la stres”, explică dr. Liviu Tănasă, specialist ORL.

De obicei, dacă deviaţia de sept este într-un stadiu avansat, se impune intervenţia chirurgicală, însă, cel mai bine, pentru a fi scutiţi de neplăceri, pacienţii trebuie să meargă la un consult de specialitate, deoarece medicii ORL sunt cei mai indicaţi în a prescrie conduita terapeutică potrivită fiecăruia.

Taguri articol: sfatul medicului alergii apnee chirurg medic simptome sinus somn stres tratament medicii

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii