21 Iunie 2017
1450 accesări
0 comentarii

În funcţie de preferinţele şi de tabieturile fiecăruia, micul dejun nu este o masă luată în serios de toată lumea, foarte multe persoane o sar sau o înlocuiesc doar cu o ceaşcă de cafea.

Cu toate acestea, medicul nutriţionist Monica Grasa, specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice, ne îndeamnă să nu sărim peste această masă din zi. Eliminarea acestei mese din dietă poate duce la dezvoltarea unor afecţiuni gastrointestinale greu de corectat.

„Micul dejun este o masă importantă, aşa cum este importantă fiecare dintre cele 3 mese ale zilei. Acesta trebuie să conţină carbohidraţi (pâine sau cereale, un fruct ), proteină de calitate şi lipide din iaurt, lapte, brânzeturi etc.)”, explică specialistul.

Aşadar, masa de dimineaţă trebuie să fie bogată şi frumos colorată, însă nu trebuie să exagerăm cu cantităţile, pentru ca greutatea corporală să rămână în limitele normale.

Printre alimentele indicate, pentru a fi consumate la micul dejun, se numără: ouăle, cerealele integrale, sucurile de fructe, iaurtul, brânza de vaci, roşiile etc. Astfel, dacă prima masă din zi conţine alimentele corecte, veţi avea energie şi bună dispoziţie pentru toată ziua.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU