16 Decembrie 2015
1207 accesări
1 comentariu

Cine a spus că mâncarea sănătoasă nu este şi gustoasă? Dacă vă este poftă de ceva bun şi sănătos, atunci somonul este cea mai bună alegere. Somonul este o sursă excelentă de acizi graşi omega-3 şi proteine. În plus, acest peşte este plin de nutrienţi care exercită o multitudine de beneficii pentru sănătate. Noi vă oferim cinci motive pentru care ar trebui să consumaţi regulat somon.

Somonul previne diabetul

Somonul este o sursă excelentă de nutrienţi. Conţine vitaminele A, B şi D, precum şi minerale ca fierul, calciul, fosforul şi seleniul. Prezenţa acizilor graşi omega-3 ajută la buna funcţionare a creierului şi la îmbunătăţirea memoriei. Studiile de la Universitatea din Finlanda de Est au arătat că aceşti acizi ajută la prevenirea diabetului de tip doi.

Ţine bolile de inimă la distanţă

Poate că cel mai important motiv pentru care ar trebui să consumăm somon este acela că previne bolile cardiovasculare. Potrivit dr. Monica Grasa, medic specialist în diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, „somonul conţine cantităţi reduse de colesterol şi este bogat în acizi graşi omega-3, recunoscuţi pentru protecţia cardiovasculară”. Acizii graşi omega-3 reduc inflamaţia şi previn blocarea arterelor, reducând şansele de a dezvolta una dintre principalele boli cardiovasculare, precum hipertensiunea arterială, atacul de cord sau ateroscleroza.

Somonul ajută la slăbit

„Consumul de somon previne hipertensiunea arterială care, alături de dislipidemie şi obezitate, face parte din tabloul ce descrie sindromul metabolic”, declară dr. Monica Grasa.

Astfel, somonul susţine buna funcţionare a metabolismului, fiind o soluţie gustoasă şi sănătoasă pentru persoanele care doresc să slăbească.

Oase mai puternice

Consumul de somon contribuie la sănătatea oaselor. Carnea acestui peşte „conţine proteine de calitate superioară”, precizează medicul. Una dintre ele este calcitonina care ajută la îmbunătăţirea densităţii osoase prin creşterea absorbţiei de calciu. Acesta este motivul pentru care somonul este cunoscut pentru prevenirea slăbirii structurii osoase şi a afecţiunilor articulare, precum osteoartrita.

Somnul vine mai uşor cu somon

Somonul conţine triptofan, un hormon care acţionează ca un sedativ natural. Acesta contribuie la un somn mai odihnitor, primul semn al unui stil de viaţă sănătos.

Pentru un aport caloric redus şi mai mulţi nutrienţi şi acizi graşi, recomandăm să gătiţi somonul la cuptor sau la grătar, nu prăjit. Consumaţi-l marinat în ierburi aromatice, alături de legume şi lămâie.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

17 decembrie 2015
Alina
loc de muncă

Vrei sa-ti imbunatatesti viata? Noi iti oferim sansa unui castig substantial. Nu rata oportunitatea de a-ti rotunji veniturile prestand o activitate usoara, muncind la domiciliu. Ai nevoie de cunostinte minime de utilizare a calculatorului si internetului. Plata castigurilor este garantata prin contract legal de comision oferit din prima zi. Pentru detalii trimite un mail cu textul PROIECT la adresa [email protected]

Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir