Dacă aveţi probleme cu tensiunea şi aceasta este prea mare, atunci ar trebui să aveţi mai multă grijă de voi şi să adoptaţi o alimentaţie cât mai sănătoasă. Totodată, susţin specialiştii, hipertensivul trebuie să aibă un regim de viaţă complet diferit de cel avut până la data la care a fost diagnosticat cu hipertensiune (HTA). Aşa că, în afară de medicaţia prescrisă de specialistul care îi monitorizează starea, hipertensivul trebuie să ...
Foarte multe gospodine folosesc în bucătărie dovleacul, dar puţine dintre ele sunt şi conştiente de faptul că acesta este extrem de bogat în antioxidanţi şi vitamine. Nutriţionistul Raluca Acsinte susţine că acesta are un conţinut bogat în fibre alimentare, care ajută la protejarea mucoasei colonului, precum şi vitamina A, care oferă o bună protecţie antioxidantă. Totodată, persoanele care suferă de diabet se vor vindeca mult mai repede dacă includ ...
Știați că nucile Macadamia sunt cele mai sănătoase nuci din lume, datorită conținutului ridicat de grăsimi mononesaturate? În plus, acestea conțin aproximativ acid palmitoleic, omega-7, care le fac să fie o sursă importantă de proteine, calciu, potasiu, fosfor, seleniu, fier, vitamina B și fibre. Dacă vă gândiți că au colesterol, nu, nu au, iar conținutul lor de sodiu este redus. Specialiștii au descoperit de-a lungul timpului că 100 de grame de nuci de ...
Știați că unele alimente ne pot prelungi viața? Vă întrebați care sunt acestea, pentru a le consuma cât mai des? De exemplu, goji sunt bogate în antioxidanți, în special în carotenoide, cum ar fi betacaroten și zeaxantina. Aceasta din urmă are rolul de a proteja retina ochiului prin absorbția de lumină albastră. Potrivit site-ului doctorulzilei.ro, aportul crescut de alimente care conțin zeaxantină poate reduce riscul de a dezvolta degenerescența ...
Deşi au un miros aparte, ceapa şi usturoiul ajută la detoxifiere şi acţionează ca antioxidanţi puternici, stimulând sistemul imunitar şi reducând inflamaţiile. Nu în ultimul rând, pot fi de ajutor în curele de slăbire. Ce este aşa special la aceste legume? Conţinutul ridicat de minerale, potasiu, calciu, fier, sulf, cât şi vitaminele A şi E, fac din usturoi şi ceapă nişte legume importante pentru o alimentaţie sănătoasă, este de părere ...
Aditivii alimentari sunt compuşi care se adaugă în alimente în scopuri industriale. Sunt folosiţi pentru conservarea alimentelor sau pentru îmbunătăţirea proprietăţilor precum gustul, mirosul sau textura. Nu sunt nutrienţi şi nu au nicio valoare nutritivă. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) defineşte aditivii alimentari ca substanţe adăugate în alimente pentru a le menţine sau îmbunătăţi termenul de valabilitate, textura, prospeţimea ...
Mierea este un aliment extrem de benefic pentru sănătatea noastră, dar trebuie consumată numai după o anumită vârstă, pentru că poate conţine spori ai bacteriei Clostridium botulinum. Cu toate acestea, pentru adulţi nu reprezintă o problemă, având în vedere că este vorba doar de spori şi nu şi de toxină. În schimb, la sugari aceşti spori se pot transforma în toxina Clostridium botulinum, odată ajunşi în intestine. Potrivit dr. Claudia ...
Hreanul, o plantă aromată, folosită ca remediu natural în peste o sută de afecţiuni, majoritatea de natură infecţioasă şi specifice iernii, precizează exquis.ro. Astfel, rădăcina este partea cea mai valoroasă a hreanului nu numai din punct de vedere gastronomic, ci şi medicinal. Este foarte bogată în vitamina C şi B, dar şi în minerale fier, potasiu, calciu, magneziu. Totodată, hreanul conţine de două ori mai multă vitamina C decât ...