Țineți pofta de mâncare în frâu! Ce trebuie să consumați

Țineți pofta de mâncare în frâu! Ce trebuie să consumați

Specialiștii americani spun că pastele făinoase, cartofii și pâinea țin pofta de mâncare în frâu, asta în timp ce dulciurile stimulează apetitul. Nutriționiștii au alcătuit o listă cu factorii care influențează apetitul și oferă câteva ponturi despre cum puteți să diminuați pofta de mâncare exagerată. De exemplu, dacă încercați să vă potoliți foamea cu prăjituri sau bomboane, nu ați ales soluția potrivită. De ce? ...

Citește mai mult

Sparanghelul, efecte nemaipomenite asupra sănătăţii

Sparanghelul, efecte nemaipomenite asupra sănătăţii

Sparanghelul, o legumă mai puţin cunoscută şi consumată la noi în ţară, dar adorată în alte părţi, are un gust foarte bun şi efecte nemaipomenite asupra sănătăţii. În primul rând, precizează specialiştii de la doctorulzilei.ro, conţine o mulţime de vitamine, inclusiv vitaminele A, E, K şi B6, în cantităţi relativ mari. Doar câteva bucăţi de sparanghel conţin 22% din valoarea zilnică recomandată de acid folic. De asemenea, în ...

Citește mai mult

Nu mâncaţi zahăr în exces! Acesta poate fi dăunător sănătăţii

Nu mâncaţi zahăr în exces! Acesta poate fi dăunător sănătăţii

Zahărul folosit în exces nu este deloc sănătos. Organizaţia Mondială a Sănătăţii vă recomandă să nu obţineţi mai mult de 5% din caloriile zilnice din zahăr, care rezultă la aproximativ 25 de grame (şase linguriţe) pe zi. Deşi sună destul de realizabil, veţi descoperi că multe alimente procesate şi ambalate conţin mai mult decât recomandarea zilnică într-o singură porţie. Să începem cu unul dintre cele mai cunoscute rezultate ale consumului ...

Citește mai mult

Vitamina K2 previne pierderea masei osoase
Nutriţie 03 Decembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Vitamina K2 previne pierderea masei osoase

Multe persoane nu știu că vitamina K2 poate face minuni pentru organismul uman, că ajută la prevenirea multor afecțiuni, dar mai ales că le este extrem de utilă femeilor. Auzim mereu că se vorbește despre beneficiile vitaminei D, dar puțini știu că fără vitamina K2, vitamina D nu ne poate aduce niciun beneficiu. Vă întrebați de ce este atât de important să consumăm regulat vitamina K2? În primul rând, a precizat dr. Adelina Sandu, ajută la sănătatea ...

Citește mai mult

Cele mai sănătoase ouă sunt cele moi, consumate la micul dejun

Cele mai sănătoase ouă sunt cele moi, consumate la micul dejun

În caz că nu știați, ouăle se numără printre cele mai importante alimente pentru corpul uman, deoarece acestea conțin cea mai bună proteină pe care o putem găsi în natură, albumina. Aceste alimente conțin toți aminoacizii esențiali de care organismul nostru are nevoie. Tocmai de aceea, ouăle sunt incluse în nenumărate preparate, însă cel mai comod pentru majoritatea dintre noi este să le mănânce sub formă de ochiuri, omletă sau fierte. Cea mai ...

Citește mai mult

Frăguțele stimulează activitatea ficatului și îl drenează

Frăguțele stimulează activitatea ficatului și îl drenează

Vă plac frăguțele? Dacă nu le-ați încercat până acum, ar fi bine să o faceți de acum înainte. Aceste fructe, precizează nutriționistul Florentina Vlad, conțin mucilagii, pectine, glucide, vitaminele A, B1, B2, PP și C, acid salicilic, lipide, acizi organici, săruri minerale de potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier și fosfor. De exemplu, frunzele conțin taninuri elagice, fragarol, cvercetol, cvercitrină, săruri minerale, ulei volatil, zaharuri, vitamina C ...

Citește mai mult

Arsurile la stomac sunt declanşate de stres sau unele alimente

Arsurile la stomac sunt declanşate de stres sau unele alimente

Trigliceridele alături de colesterol formează profilul lipidic al organismului. Trigliceridele sunt o formă de grăsime în sânge, care provine fie din alimentație, fie este produsă de organismul nostru. De exemplu, precizează specialiştii, caloriile conținute de alimente sunt transformate în trigliceride pentru a ne oferi necesarul de energie pe parcursul întregii zile. Valoarea normală a trigliceridelor în sânge este de 150 mg/dl. De aici, arsurile ...

Citește mai mult

Laptele nepasteurizat vă poate îmbolnăvi

Laptele nepasteurizat vă poate îmbolnăvi

Conform statisticilor, la ora actuală, aproximativ una din şase persoane care consumă lapte nepasteurizat sau nefiert se îmbolnăveşte. Oamenii de ştiinţă din SUA au descoperit, în cadrul unui studiu, 530 de cazuri confirmate prin analize de laborator, de infecţii cu bacterii (Salmonella, E. coli şi Campylobacter) şi infestări cu paraziţi (criptosporidioză) printre pacienţii care au declarat că beau lapte nepasteurizat. Laptele nepasteurizat este laptele care nu a ...

Citește mai mult

1...910111213...49