Cuişoarele ameliorează durerile din gât
Sfatul medicului 28 Septembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Cuişoarele ameliorează durerile din gât

Ceaiul de cuişoare nu este foarte des folosit de către oameni, deşi ar trebui, aceasta având o mulţime de proprietăţi terapeutice. Ceaiul de cuişoare are proprietăţi antibacteriene, tonice, antiseptice, antifungice şi analgezice, precizează site-ul remediinaturiste.ro. Conţinutul de eugenol (un ulei foarte sănătos) este principalul responsabil de proprietăţile acestor condimente: întăreşte rezistenţa organismului în lupta cu substanţele toxice din mediu ...

Citește mai mult

Alegeţi mâncarea gătită, dacă ţineţi post!
Diete 28 Septembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Alegeţi mâncarea gătită, dacă ţineţi post!

În zilele noastre este mai greu şi mai scump să mănânci hrană de post. Potrivit unui studiu al Asociaţiei Nationale pentru Protecţia Consumatorilor, majoritatea alimentelor de post conţin multe E-uri şi mult mai puţine ingrediente sănătoase. Printre acestea se numără laptele de soia şi pateurile vegetale. Conform studiului, laptele de soia are o concentraţie scăzută de proteine şi conţine în mare parte apă, ulei, alge marine şi sare, precizează ...

Citește mai mult

Ce alimente ajută la reglarea nivelului tensiunii arteriale
Sfatul medicului 25 Septembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Ce alimente ajută la reglarea nivelului tensiunii arteriale

Hipertensiunea arterială reprezintă cel mai frecvent factor de risc în cazul bolilor de inimă. Medicamentele sunt adesea utilizate pentru a reduce nivelul tensiunii arteriale. Totuși, este bine de știut că există și alimente care pot ajuta la reglarea tensiunii arteriale și reducerea riscului de a dezvolta o afecțiune cardiacă. Ca urmare, o dietă echilibrată și sănătoasă este recomandată tuturor celor ce suferă de hipertensiune arterială, pentru că aceasta vine ...

Citește mai mult

Atenţie la combinaţia alimentelor! Cum trebuie să mâncaţi
Sfatul medicului 24 Septembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Atenţie la combinaţia alimentelor! Cum trebuie să mâncaţi

Majoritatea oamenilor nu combină întotdeauna corect alimentele, iar de aici pot apărea o mulţime de probleme. Mai mult decât atât, câteodată, anumite alimente benefice pentru organism îşi pierd din calităţi, dacă sunt consumate laolaltă cu altele. Nutritioniştii spun, însă, că totul are legătură cu chimia corpului uman. Spre exemplu, anumite alimente conţin vitamine şi minerale, iar organismul are nevoie de un ajutor suplimentar pentru a le ...

Citește mai mult

Roşiile pot fi un ingredient preţios în măştile faciale
Nutriţie 24 Septembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Roşiile pot fi un ingredient preţios în măştile faciale

Deşi majoritatea femeilor, şi nu numai, apelează la produse cosmetice pentru a-şi proteja tenul de efectele nocive ale mediului înconjurător, trebuie specificat faptul că natura are mereu un as în mânecă pentru aproape orice problemă. Experţii susţin că o mască facială cu roşii poate face diferenţa. „Roşiile pot fi ingredientul preţios din măştile faciale, deoarece acestea au multe beneficii pentru piele, pornind de la minunatul antioxidant pe care ...

Citește mai mult

Conopida scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare
Nutriţie 23 Septembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Conopida scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare

Conopida este bogată în proteine, fosfor, potasiu şi tot complexul de vitamina B, vitamina C, mangan, astfel că ea are numeroase beneficii asupra organismului, precizează doctorulzilei.ro. Nutriţioniştii spun că, adăugată în alimentaţia zilnică, această legumă scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare sau cancerul. De asemenea, conopida conţine substanţe importante pentru ficat, care luptă împotriva cancerului de prostată, cancerului de sân ...

Citește mai mult

Păstârnacul este ideal pentru diversificarea alimentației copiilor
Sfatul medicului 18 Septembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Păstârnacul este ideal pentru diversificarea alimentației copiilor

Păstârnacul face parte din familia rădăcinoaselor. Specialiștii spun că, deși arată ca morcovii, păstârnacul este, de fapt, mai hrănitor și are un gust complet diferit. Gătit, păstârnacul are o textură untoasă și un gust dulce, care nu poate fi comparat cu ușurință cu al altor legume. Această legumă are un conținut bogat de potasiu, fibre, fiind, de asemenea, și o importantă sursă de vitamina B, vitamina C, zinc, fier și calciu, fiind ideal pentru ...

Citește mai mult

Nu mai mâncaţi pe fugă! Evitaţi obezitatea!
Sfatul medicului 17 Septembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Nu mai mâncaţi pe fugă! Evitaţi obezitatea!

Fie că sunteţi mereu pe fugă şi nu aveţi timp să mâncaţi liniştiţi sau pur şi simplu aveţi prostul obicei de a mânca foarte repede, trebuie să fiţi conştienţi de faptul că vă pândesc anumite pericole pe viitor, dacă nu vă schimbaţi acest comportament. În rândurile ce urmează vom trece în revistă cele mai serioase probleme pe care le puteţi dobândi dacă mâncaţi repede. Potrivit dr. Andra Silvestru, creierul uman are nevoie ...

Citește mai mult

1...1213141516...49