Carenţa de fier apare mai mult la femei. Ce simptome anunță deficitul

Carenţa de fier apare mai mult la femei. Ce simptome anunță deficitul

Foarte multe persoane au probleme cu fierul în ziua de azi şi de cele mai multe ori, femeile se confruntă cu această carenţă. Principalele simptome care anunţă lipsa fierului sunt oboseala, dificultăţile de concentrare, respiraţia grea, paloarea. Fierul este un oligoelement care se găseşte în hemoglobina celulelor roşii din sânge, care transportă oxigenul către toate celulele din corp. Un deficit de fier rezultă fie din lipsa de sinteză a celulelor ...

Citește mai mult

Alimente care contribuie la buna funcționare a creierului

Alimente care contribuie la buna funcționare a creierului

Se știe, unele alimente au un efect extraordinar asupra funcțiilor organismului. De exemplu, printre cele mai bune alimente pentru creier se regăsesc și cerealele integrale, precum fulgii de ovăz, pâinea sau pastele integrale. Toate acestea sunt bogate în acid folic și vitaminele B6 și B12, care mențin sănătatea sistemului nervos central. Un alt aliment bun pentru creier este soia, care conține coline și este un neurotransmițător, precizează nutriționistul Luiza ...

Citește mai mult

Lăptişorul de matcă, tonic excelent pentru organismul uman

Lăptişorul de matcă, tonic excelent pentru organismul uman

Lăptişorul de matcă este un tonic cu proprietăţi extraordinare pentru organismul uman, dar specialiştii afirmă că pentru a înţelege cum funcţionează lăptişorul de matcă trebuie, mai întâi, să ştim câteva lucruri despre albine. Dr. Alice Popescu, apifitoterapeut, spune că oul din care iese o albină lucrătoare este hrănit cu lăptişor de matcă doar trei zile şi apoi cu miere, în timp ce acela din care rezultă o matcă este nutrit exclusiv cu ...

Citește mai mult

Urzicile sunt indicate în tratarea multor afecțiuni

Urzicile sunt indicate în tratarea multor afecțiuni

Dacă nu obișnuiți să consumați urzici, poate ar fi timpul să le introduceți în alimentație, întrucât acestea sunt extrem de bogate în vitamine, aminoacizi, săruri și alte substanțe benefice organismului. Din acest motiv, ele sunt indicate în tratarea multor afecțiuni. Potrivit dr. Andra Matei, polenul florilor și arbuștilor, de exemplu, declanșează o mulțime de alergii, care debutează cu simptome precum ochi iritați, strănut, congestia căilor ...

Citește mai mult

Uleiul în care prăjiţi cartofii este foarte important
Nutriţie 11 Noiembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Uleiul în care prăjiţi cartofii este foarte important

Cartofii prăjiţi, cunoscuţi pentru vehemenţa cu care sunt eliminaţi de nutriţionişti din orice dietă, s-ar putea să nu merite, de fapt, reputaţia de unul dintre cele mai nocive feluri de mâncare, precizează doctorulzilei.ro. În timp ce unele cercetări leagă mâncărurile prăjite de obezitate, atacuri de cord şi diabet, un studiu efectuat pe mai mult de 40.000 de adulţi din Spania a descoperit că persoanele care au consumat cele mai multe mâncăruri ...

Citește mai mult

Ciupercile au proteine și pot substitui foarte bine carnea

Ciupercile au proteine și pot substitui foarte bine carnea

Ştim cu toţii că ciupercile sunt gustoase şi hrănitoare, dar puţini ştiu şi că acestea nu îngraşă, dar ne aduc un aport substanţial de minerale. Ba, mai mult decât atât, ele pot fi folosite ca leac pentru diferite afecţiuni, dar şi pentru menţinerea sănătăţii. Compoziţia chimică a ciupercilor diferă de la o specie la alta, dar şi în cadrul aceleiaşi specii, contează stadiul de dezvoltare, substratul nutritiv pe care se dezvoltă, partea ...

Citește mai mult

Grapefruit-ul este un aliat de nădejde pentru sănătatea rinichilor

Grapefruit-ul este un aliat de nădejde pentru sănătatea rinichilor

Potrivit oamenilor de știință britanici, o substanță care se găsește în citricele precum grapefruit-ul este un aliat de nădejde pentru sănătatea rinichilor. Aceste fructe previn mai ales chisturile renale, arată doctorulzilei.ro. De exemplu, narigenina, o substanță de bază din compoziția citricelor, ar putea sta la baza unor noi medicamente pentru tratarea bolii polichistice renale, potrivit specialiștilor. Boala se transmite genetic și se manifestă prin formarea de ...

Citește mai mult

Untul și untura, mai sănătoase decât uleiul

Untul și untura, mai sănătoase decât uleiul

Chiar dacă vi se pare mai grasă și aveți tendința de a nu o folosi în bucătărie, untura este chiar mai sănătoasă de folosit la gătit și în special la prăjit. De ce? Pentru că uleiurile vegetale degajă substanțe toxice care pot cauza cancer, boli de inimă și chiar demență, potrivit unui nou studiu. Specialiștii spun că uleiurile bogate în grăsimi polinesaturate, precum cel de floarea-soarelui și cel de porumb elimină o cantitate mare de aldehide, niște ...

Citește mai mult

1...1011121314...49