Poate nu știați, dar ceapa susţine sănătatea creierului şi a inimii, întăreşte oasele, ajută la digestie şi reduce chiar şi riscul dezvoltării cancerului. Pe lângă toate aceste beneficii, spun specialiștii, ceapa ne poate ajuta și în problemele legate de păr. Astfel, sucul de ceapă poate fi folosit pentru a trata căderea părului, dar şi pentru a stimula creşterea acestuia atunci când este aplicat pe scalp. Potrivit unui studiu american s-a dovedit ...
Pe lângă antioxidanți, cireșele sunt adevărate pachete de vitamine şi minerale, conținând vitamine din grupul B-urilor, B1, B2, B3, B6, vitamina C, vitamina A şi vitamina E, dar şi minerale, precum calciu, fosfor, fier, magneziu şi potasiu. În cireșe se mai găsește betacaroten şi melatonină, un hormon care reglează ciclurile de somn. Aceste fructe dulci şi colorate se numără printre fructele cu cel mai scăzut conținut de calorii, dar sunt în același ...
Când alimentele „incompatibile” sunt consumate împreună, există riscul ca nutrienţii să nu se mai asimileze corect. Mai mult, din această combinație pot să rezulte substanțe care provoacă diaree, toxiinfecții şi creșterea riscului de cancer. Nu este de ajuns să consumăm alimente sănătoase şi bogate în nutrienţi, importantă este şi combinarea corectă a acestora pentru ca organismul să beneficieze la maxim de la fiecare masă. Câteva ...
Poate nu ştiaţi, dar bananele sunt extrem de benefice pentru organism. Nutriţioniştii susţin că acestea ar fi chiar mai sănătoase decât merele şi perele, având de două ori mai mulţi carbohidraţi, de trei ori mai mult fosfor, de patru ori mai multe proteine şi de cinci ori mai multă vitamina A sau fier. De asemenea, acestea fructe sunt indicate în tratamentul multor afecţiuni. Spre exemplu, bananele sunt cunoscute pentru proprietăţile pe care le au pentru ...
Măcrișul este apreciat atât ca plantă cu potențial culinar, pentru gustul său deosebit, acrișor și ușor astringent, dar și pentru proprietățile lui ca depurativ, diuretic natural, ușor laxativ, datorită conținutului de vitamină C și antiscorbutic. Trebuie să ținem cont că măcrișul este o importantă sursă de minerale, anume potasiu, sulf, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc, dar și de vitamine, conținând vitamina A, asemenea tuturor plantelor verzi ...
Renunţaţi, pe cât posibil, să mai puneţi sare în mâncare. Medicii susţin că doza optimă de sare de bucătărie este de 5 - 6 grame pe zi. Însă, neapărat ţineţi cont că în această cantitate intră şi sarea „ascunsă” în alimentele pe care le consumaţi zilnic, precum laptele, carnea, mezeluri, conserve sau unele legume. Excesul de sare este dăunător organismului, căci duce la dezvoltarea unor afecţiuni renale, la creşterea ...
Arsurile gastrice afectează, zilnic, 10% din populație, conform datelor recent furnizate de Societatea Română de Gastroenterologie. În același timp 15 procente au cel puțin o dată pe săptămână astfel de probleme. Arsurile gastrice sunt cele mai frecvente simptome din boala de reflux gastroesofagian, una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni ce nu necesită spitalizare. Printre factorii care pot cauza sau agrava această afecțiune se numără ...
Ridichea este un aliment consumat în special primăvara, fiind apreciat pentru conținutul ridicat de vitamina C, acid folic și potasiu, dar şi pentru conținutul mediu de vitamina B6, riboflamina, magneziu, cupru, zinc, fier și calciu. Ridichea de lună conține şi foarte mulți antioxidanți, fiind ideală de consumat dacă te confrunți cu astenia de primăvară, având în vedere toate vitaminele pe care le cuprinde. 100 de grame de ridichi conțin doar 20 de calorii şi ...