Ceaiul de banane este o băutură care se poate prepara simplu, cu ajutorul a câteva ingrediente. Împreună cu gustul caracteristic, profilul său nutritiv poate îmbunătăți mai multe aspecte ale sănătății generale. În primul rând, susțin specialiștii, ceaiul de banane poate îmbunătăți sănătatea inimii, sprijină sănătatea oaselor, poate avea efecte benefice asupra calității somnului și susține sănătatea vederii. Această băutură ...
Castraveții sunt bogați în substanțe nutritive, dar unul dintre cele mai mari merite ale lor este acela că hidratează organismul, datorită conținutului mare de apă. Totodată, aceste legume sunt sărace din punct de vedere caloric, însă reprezintă o sursă de vitamina A, vitamina C, vitamine B, acid folic, calciu, magneziu, fier, potasiu, zinc și siliciu. În același timp, castraveții conțin și antioxidanți, fibre și enzime care stabilizează și ...
Ceaiul de cătină este recomandat în tratarea a numeroase afecțiuni, deoarece aportul lui nutrițional pentru organism este foarte bogat: vitaminele E, K, P, A, un conținut ridicat de vitamina C, complexul vitaminic B și diferite minerale, cum ar fi potasiu, fier, sodiu și magneziu. Iarna, susţin specialiştii, suntem cu toţii predispuși la răceli și gripe, dar ceaiul de cătină întărește sistemul imunitar și face organismul mai rezistent în fața virusurilor ...
Pălămida, ca plantă medicinală, este toxică pentru plantele în jurul cărora crește, deoarece se hrănește cu nutrienții acestora, însă pentru corpul uman are numeroase beneficii. Ca leac, aceasta este folosită aproape în întregime. Frunzele pălămidei sunt bogate în vitamina C, planta fiind utilizată și în tratamentele cosmetice, cum ar fi cremele, împrospătând tenul. Ca leac, susţin specialiştii, poate fi folosită integral ...
Frunzele și fructele de păducel, ca și fructele de pădure, sunt folosite ca medicamente, pentru că ele conțin flavonoide, substanțe chimice cu efecte antioxidante. Oamenii folosesc cel mai frecvent ceaiul de păducel pentru problemele cardiace, probleme ale circulației sângelui, hipertensiune arterială, anxietate, dar și alte afecțiuni. Băutura este recomandată ca adjuvant cu beneficii centrate în jurul inimii, cum ar fi reducerea bătăilor neregulate ale inimii ...
Dacă obişnuiţi să beţi ceai zilnic, cu siguranță aveţi o mulțime de pliculețe de ceai uzate. În general, este sigur să le folosiţi atât timp cât acestea au fost depozitate corect. Totuşi, susţin specialiştii, în loc să le aruncaţi, la fel ca zațul de cafea, există mai multe modalități de reutilizare a pliculețelor de ceai și frunzelor de ceai, astfel încât nimic să nu se piardă. Aşadar, după ce preparaţi ceai, puneţi pliculețele ...
Andivele arată ca niște boboci lunguieți de flori, cu o culoare alb-gălbuie, mai intensă către vârfurile frunzelor. Au un gust amărui, ușor neplăcut, dar care poate fi atenuat prin preparare și condimentare. Cu un conținut de 95% apă, susțin specialiștii, ele se află pe lista celor mai hidratante legume din lume. Mai mult decât atât, pentru că sunt bogate în apă, sunt diuretice și favorizează eliminarea toxinelor, deci le puteți consuma în ...
Ceaiul de rodii are un conținut ridicat în substanțe nutritive, care poate fi ușor adăugat într-o dietă echilibrată. Printre substanțele esențiale prezente în compoziția lui se regăsesc: vitamina C, vitamina D, potasiu și calciu. Potasiul ajută la scăderea tensiunii arteriale și la menținerea unui ritm cardiac constant, în timp ce vitamina C poate contribui la reducerea riscului de a dezvolta cancer. La rândul ei, vitamina D poate avea un rol ...