În general, condimentele adaugă aromă preparatelor culinare, iar o parte dintre acestea pot fi utile pentru a îmbunătăți textura în timpul gătitului. Pe lângă întrebuințările gastronomice, ele pot aduce, însă, și beneficii sănătății pe parcursul anotimpului cald. Medicii sunt de părere că adăugarea sau evitarea anumitor condimente în dietă vă poate ajuta să luptați împotriva temperaturilor ridicate. De exemplu, menta este ...
Suntem stresaţi. Sunt momente în care vrem ca telefonul să nu mai sune, să nu ne mai gândim că trebuie să ne trezim în zori şi să ne îndreptăm către locul de muncă, să plecăm undeva departe şi să nu mai ştim de nimeni şi de nimic. Într-o societate în care timpul e cel mai mare duşman, stresul a devenit o maladie „trendy”. Stresul afectează sănătatea omului, alături de obezitate, alcoolism, droguri şi fumat. Stresul este ...
O porție de lapte de bivoliță asigură un conținut dublu de calciu în comparație cu laptele de vacă, și are un procent scăzut de lactoză. Laptele de bivoliță este apreciat pentru textura lui cremoasă și gustul pregnant, ușor dulceag, dar mai ales pentru calitățile lui nutritive. Se știe că laptele de bivoliță este mult mai gras decât cel de vacă sau decât laptele de oaie. Datorită conținutului dublu de grăsimi, acesta are un gust mai cremos, delicat ...
În general, ceaiurile sunt recunoscute pentru proprietățile lor vindecătoare, dar prea puțini dintre noi știu că anumite tipuri de ceai îi poate ajuta să își pigmenteze părul în mod natural, fără să-și afecteze în vreun fel podoaba capilară. Astfel, pentru a obține pigmentul natural pentru păr trebuie să fierbeți o cană de apă cu trei plicuri din ceaiul dorit. Lăsați să fiarbă timp de zece minute amestecul, adăugați o linguriță de ...
Ceaiul de piper negru este o băutură ușor de preparat, care are la bază un condiment frecvent întrebuințat în bucătărie pentru a adăuga arome rețetelor culinare. Chiar dacă nu are aceeași popularitate ca alte sortimente, ceaiul de piper negru poate contribui la îmbunătățirea mai multor aspecte generale ale sănătății. Acesta poate ajuta la ameliorarea mai multor afecțiuni și simptome neplăcute, cum ar fi: balonare, indigestie și tuse. Băutura poate fi ...
Nucile caju sunt printre cele mai sănătoase tipuri de nuci, așa că, dacă alegeți să le includeți în alimentația voastră zilnică, puteți profita de toate caracteristicile nutriționale și proprietățile pe care le pot oferi. În primul rând, ele oferă un conținut ridicat de grăsimi sănătoase și reprezintă o sursă bogată de proteine. Din acest motiv, sunt una dintre cele mai populare nuci în rândul vegetarienilor și veganilor. Printre ...
Unele plante medicinale pot avea efecte puternice asupra nivelului de stres din organism, de aceea pot influența în mod pozitiv sănătatea fizică și mintală. Practic, pot fi o modalitate eficientă de a beneficia de o serie de substanțe vegetale, care vă pot ajuta să vă relaxați. Potrivit specialiștilor, ceaiurile asigură o serie de proprietăți: antioxidante, antiinflamatorii, antivirale și antibacteriene, ce pot avea efecte benefice asupra organismului. Mai mult ...
Pepenele roșu este un fruct plin de nutrienți, recunoscut pentru aroma sa inconfundabilă și concentrația mare de apă din compoziție. Potrivit specialiștilor, acesta aduce un aport mai mare de: fibre, potasiu, magneziu, vitamina A, vitamina C, vitamina B6 și carotenoide, cum este licopenul. În plus, are un aport scăzut de zaharuri adăugate și acizi grași saturați, și, pe lângă conținutul bogat în L-citrulină și L-arginină, reprezintă o sursă importantă de ...

