Siropul de arțar este un produs natural cu o culoare care variază de la un chihlimbar deschis la un brun închis, în funcție de gradul de rafinare. Are o consistență fluidă și vâscoasă, cu o textură ușor lipicioasă. La nivel olfactiv, emană un miros dulce și cald, cu note ușor caramelizate. Gustul său este profund și dulce, cu nuanțe subtile de vanilie și nuci, oferind o aromă complexă și plăcută. Acest sirop face parte din categoria produselor din ...
Puțini ştiu că pelinul este o plantă extrem de recomandată de medicii fitoterapeuţi şi nu numai. Indicat în afecţiunile hepatice şi diabetice, datorită calităţilor sale depurative, pelinul se bucură de aprecieri când vine vorba de edeme renale până la gastrite. În acelaşi timp, este recomandat inclusiv pentru creşterea rezistenţei organismului împotriva bolilor virale. Reţineţi, însă! Acesta poate avea şi contraindicaţii, aşa că ar ...
Ceaiul de scorțișoară este extrem de apreciat pentru multiplele sale beneficii asupra sănătății. Bogat în antioxidanți puternici, acesta ajută la protejarea organismului împotriva radicalilor liberi, prevenind astfel îmbătrânirea prematură și bolile cronice precum afecțiunile cardiace și cancerul. Pe lângă efectul antioxidant, scorțișoara are proprietăți antiinflamatorii care pot reduce inflamația cronică, responsabilă de numeroase afecțiuni ...
Ceaiul de iasomie este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, datorate în special conținutului bogat în catechine. Potrivit specialiştilor, acestea sunt substanțe bioactive cu rol important în protejarea celulelor împotriva acțiunii nocive a radicalilor liberi. Totodată, băutura conține un nivel ridicat de antioxidanți care pot ajuta la prevenirea îmbătrânirii premature a celulelor. De asemenea, ceaiul de iasomie are proprietăți ...
Nămolul sapropelic din lacul Techirghiol - negru și untos, bogat în substanțe minerale și având în conținut substanțe organice, este cunoscut de mult timp pentru proprietățile sale terapeutice remarcabile. Mai mult decât atât, este un aliat de nădejde în prevenirea, vindecarea și recuperarea unor boli. În ultimii 126 de ani, efectele benefice ale nămolului au fost studiate și recomandate corespunzător de către medici și cercetători ...
În caz că nu știați, busuiocul are mai multe beneficii, atât ca plantă medicinală, cât și ca ulei esențial. Acesta este folosit în medicina tradițională pentru a trata răceala, inflamațiile căilor nazale și mușcătura de șarpe. Planta dispune de o serie de macronutrienți, precum calciu și vitamina K, dar și de antioxidanți. Acești antioxidanții sunt esențiali pentru eliminarea radicalilor liberi din organism, deci a acelor molecule ce pot apărea ...
Cascara sagrada, cunoscută și sub denumirea de crușin, este o plantă care a fost folosită ani la rând ca ingredient în unele laxative. Mai mult decât atât, de-a lungul timpului, a fost folosit ca remediu popular pentru a trata o serie de probleme medicale, inclusiv constipație și alte neplăceri digestive, dar și dureri articulare și musculare, gonoree, calculi biliari sau dizenterie. Scoarța de crușin este considerată un remediu în tratarea ...
Câteodată, problemele respiratorii pot fi ameliorate și cu uleiuri esențiale, iar cel obținut din oregano este de mare ajutor în ceea ce privește tratarea răcelii și a gripei. De ce? Specialiștii spun că, înainte de toate, oregano este o plantă aromatică ce aparține familiei mentei. Uleiul esențial de oregano este popular datorită proprietăților sale antivirale, antioxidante și antiinflamatoare.Uleiul este obținut din diferite părți ale plantei și este ...

