Alergiile alimentare apar în momentul în care sistemul imun reacţionează anormal la substanţele conţinute în alimentele ingerate, producând, astfel, o reacţie alergică. Aceste alergii alimentare sunt mai des întâlnite la copiii mici decât la adulţi. Specialiştii sunt de părere că aceasta poate apărea din cauză că sistemul imun şi aparatul digestiv al copiilor nu sunt complet dezvoltate, favorizând apariţia multor ...
Ceaiurile din plante conțin mai multe tipuri de compuși antiinflamatori naturali, cum ar fi: antioxidanți, care protejează organismul împotriva stresului, compuși antivirali și antibacterieni. De asemenea, pot include ierburi, care pot reduce riscul apariției cheagurilor de sânge, a hipertensiunii arteriale și pot reduce inflamația. De exemplu, susțin specialiștii, dacă beți o ceașcă de ceai din plante în fiecare zi, vă ajută să vă protejați sănătatea pe ...
O boală virală foarte contagioasă, oreionul afectează cu precădere copiii, dar și adulții se pot infecta cu acest virus. De cele mai multe ori, se îmbolnăvesc micuții care nu au fost vaccinați sau care nu au primit toate dozele de rapel. Pe de altă parte, susțin specialiștii, la unele persoane, protecția oferită de vaccin scade în timp, astfel încât se pot îmbolnăvi, dar simptomele sunt mai ușoare în cazul lor, iar complicațiile, mai ...
Fierul este foarte important pentru organismul uman, tocmai de aceea este necesar ca acesta să rămână mereu în limite normale, pierderile de fier fiind compensate prin absorbţia fierului din alimentaţie. Dr. Elena Ghiţă, medic specialist hematologie, cu competenţe în ultrasonografie generală spune că cel puţin în cazul femeilor, lipsa fierului duce la o anemie mai pronunţată decât în cazul bărbaţilor, din cauza pierderii lunare de ...
Stevia este o plantă recunoscută pentru gustul său dulce intens. În general, se folosește pentru a înlocui zahărul în prepararea alimentelor. Potrivit specialiștilor, conține foarte puține calorii și poate fi folosită ca o alternativă sănătoasă la îndulcitorii artificiali. Consumul de stevia le permite persoanelor cu diabet să mănânce o varietate mai largă de alimente și să respecte un plan alimentar sănătos. Studiile au demonstrat că stevia ...
Strănutul este o reacție care apare atunci când inspirați iritanți și care se poate controla parțial. Din păcate, acesta devine supărător dacă persistă. Pentru a ajuta la oprirea sa sau pentru a-l întârzia, puteți încerca o serie de alternative naturiste, modificări ale stilului de viață sau medicamente. Potrivit specialiștilor, în unele cazuri, pentru a-l trata, aveți nevoie să identificați cauza de bază. Dacă simțiți nevoia să ...
Aluniţele sunt nişte formaţiuni micuţe, de culoare neagră sau maro, care apar pe piele la naştere sau mai târziu, în timpul vieţii. Pe perioada sezonului cald, zonele cu aluniţe trebuie, însă, să fie ferite de expunerea prelungită la soare pentru a evita orice risc de cancer de piele. De ce? Pentru că ele apar cel mai adesea în zonele cele mai expuse la soare, deoarece razele ultraviolete amplifică producţia de melanină. Atunci când celulele pielii ...
Decolorarea buzelor poate fi provocată de mai mulți factori și se poate manifesta sub diferite forme. Pentru a primi un tratament adecvat, însă, este important să se identifice cauza care declanșează această stare. Potrivit specialiștilor, alimentele sau băuturile pot păta temporar buzele, dar și frigul le poate face să capete temporar o nuanță de albastru. În plus, acestea pot fi afectate de anumite afecțiuni medicale. Cert este că nuanța lor poate varia de la roz ...