25 Aprilie 2016
2158 accesări
0 comentarii

Toxoplasmoza este o infecţie transmisăde un parazit carese găseşte în intestinele anumitor animale, cum ar fi pisica, dar şi în pământ. Aceasta este o boalacare se caracterizeazăprin absenţa simptomelor,sau prin simple semnede gripă.


„La viitoarea mamă, toxoplasmoza trece deseori neobservată, sau rămâne benignă, totuşi, poate contamina fătul. La începutul sarcinii, riscul transmiterii este mic, 1%, dar consecinţele sunt grave: avort, probleme cerebrale, afectarea vederii copilului în copilărie etc. Spre sfârşitul sarcinii, riscul de transmitere este mult mai ridicat, 90%, dar consecinţele sunt mult mai puţin grave pentru bebeluş”, potrivit specialiştilor Spitalului privat Euromaterna.


Pentru a preveni această afecţiune este necesară respectarea cu stricteţe a regulilor de igienă. Femeile însărcinate trebuie să spele foarte bine fructele şi legumele crude, să evite mâncarea din localurile publice şi să consume carnea foarte bine fiartă.
Este contraindicat ca acestea să schimbe nisipul pisicii sau să atingă pământul din grădină. Reco-mandarea medicilor specialişti pentru a preveni această boală este spălatul pe mâini în mod regulat.

În cazul infectării, medicii recomandă amniocenteza, o procedură care permite medicului să vadă dacă fătul a intrat în contact cu parazitul.

„Ecografiile indică dacă fătul este atins sau nu de boală. Datorită progresului în a depista această boală, în prezent nu mai există copii născuţi cu boli cerebrale grave, cauzate de toxoplas-moză, deoarece viitoarelor mămici şi copiilor lor li se administrează tratamente care împiedică apariţia anomaliilor severe”, adaugă specialiştii.

Taguri articol: sarcina bebe sfatul medicului euromaterna Toxoplasmoza

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU