12 August 2016
2542 accesări
0 comentarii

Potrivit specialiştilor, laptele dulce nu este recomandat a fi consumat în sezonul cald, deoa-rece, pe lângă faptul că se alterează mult mai repede, din cauza căldurii excesive, devine un aliment care produce dezechilibre în organism şi simptome de disconfort. Medicii recomandă înlocuirea acestuia cu iaurtul, dar şi cu laptele de origine vegetală, mult mai uşor de tolerat în sezonul estival. „Iaurtul şi chefirul sunt mult mai recomandate pe perioada verii, în detrimentul laptelui dulce, care poate să producă intoleranţă, balonări şi chiar alergii celor care au probleme. Este recomandată şi brânza, mai puţin bogată în grăsimi, iar pentru cei care au alergii sau intoleranţă la proteina laptelui de vacă, le recomandăm laptele de origine vegetală, de migdale, care are de 20 de ori concentraţia de calciu mai mare decât laptele de origine animală. Desigur că există şi alte tipuri de lapte vegetal care se găsesc în comerţ, dar care se pot procesa şi în casă, fără niciun fel de adaos de conservanţi”, a declarat dr. Ionica Ciortan, specialist medicină internă.

Taguri articol: alimentatie dietă şi frumusețe bebe

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU