10 Noiembrie 2015
2048 accesări
0 comentarii

Pentru persoanele care doresc să piardă rapid în greutate pentru a arăta perfect la un eveniment sau o ocazie specială, „Dieta minune de 4 zile” poate părea soluţia ideală.Potrivit promotorilor acesteia, în doar patru zile, persoana care urmează dieta ar putea pierde între 5 şi 10 kg. Atenţie însă, dacă vă decideţi să încercaţi dieta, nu ar trebui să o urmaţi mai mult de patru zile şi nu ar trebui să fie repetată timp de mai multe luni. Asta deoarece dieta prevede dezechilibre alimentare, iar urmarea ei pe perioade îndelungate poate provoca deficienţe nutriţionale.

Principiile „Dietei minune”

Dieta prevede patru zile de sacrificii, cu meniuri respectate exact. Fiecare dintre meniurile zilnice are cel mult 1200 de calorii, această dietă fiind considerată o dietă de semi-înfometare.

Dietele de semi-înfometare nu sunt durabile şi pot conduce la o serie de probleme de sănătate şi simptome variind de la oboseala şi slăbiciune, la probleme emoţionale şi fizice.

Alimentele recomandate au un conţinut scăzut de grăsimi, cu număr redus de calorii.

Un model de meniu pentru o zi ar fi:

Mic dejun

1/2 grepfrut

Masa de prânz

  • Supă cremă de legume
  • 150 g piept de pui fără piele la grătar sau 100g carne de vită
  • 250 ml de suc de roşii

Cină

  • Conopidă fiartă sau gătită la abur
  • 150 g de carne albă - fiartă sau friptură
  • 250 ml de suc de fructe ne-ndulcit

Un pahar de apă este recomandat a fi consumat la 30 de minute înainte de fiecare masă, 30 de minute după cină şi înainte de culcare pentru a creşte saţietatea.

EFECTE NEGATIVE

Cele mai multe astfel de diete conduc la pierderea în greutate. Pierderea în greutate provine din ţesutul adipos şi masa musculară. Pierderea masei musculare poate duce la o scădere a metabolismului deoarece corpul primeşte mai puţine calorii pentru a funcţiona. Acesta este doar unul dintre multele efecte negative pe termen scurt şi lung al dietelor rapide accident.

Alte posibile efecte negative includ:

  • deficienţe nutriționale
  • poftă uriaşă de mâncare: deoarece aceste diete sunt foarte restrictive, ele sunt urmate de o perioadă cu o mare poftă de mâncare, organismul încercând să-şi refacă astfel stocurile de nutrienţi şi calorii pierdute
  • creşterea în greutate: de multe ori, aceste diete sunt precedate de un efect invers. Încetinirea metabolismului, combinată cu pofta de mâncare, duce la creşterea rapidă în greutate. De multe ori, persoanele care ţin astfel de diete ajung să se îngraşe mai tare decât erau iniţial. Din păcate, greutatea recâştigată nu înlocuieşte masa musculară pierdută, ci este doar… grăsime
  • modificări mentale şi fizice: poate varia de la iritabilitate şi dureri minore până la dureri puternice şi depresie.
Taguri articol: diete nutritie

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii