dulciuri-copii

dulciuri-copii

15_Dulciuri_trimitere_shutterstock_35488c03cc

15_Dulciuri_trimitere_shutterstock_35488c03cc
10 Decembrie 2012
2939 accesări
0 comentarii

Dulciurile sunt un subiect foarte sensibil atunci când vorbim despre alimentaţia celor mici. De cele mai multe ori, copiii văd o reclamă şi părinţii au impresia că cei mici poftesc la produsul respectiv.

În realitate, lucrurile stau altfel. Copiii sunt atraşi, de fapt, de povestea din reclamă, nu de produsul alimentar. Un exemplu relevant este oul de ciocolată, cumpărat doar pentru surpriza din interior.

Nutriţionistul Mihaela Bilic explică, pentru prokid.ro, că zahărul rafinat, prezent în dulciuri, este un ingredient pe care părinţii ar trebui să îl excludă din alimentaţia celor mici. De ce? Pentru că zahărul înseamnă calorii goale, adică nu are niciun principiu nutritiv, nicio vitamină, nicio minerală, aşadar nu este un produs sănătos.

Mai mult, acest “dulce” aduce o cantitate de energie extrem de mare, pe care organismul nu o poate metaboliza şi o depozitează sub formă de grăsime.

Din punct de vedere al produselor dulci, zahărul şi mierea se află pe poziţii de egalitate. Punând miere în loc de zahăr nu-l ajuţi cu nimic, chiar dacă pare a fi un procedeu mai sănătos pentru cel mic. Motivul este acela că miereadeţine aceeaşi structură ca a zahărului, singura excepţie fiind capacitatea mai mare de a îndulci. Un vârf de linguriţă de miere echivalează cu o linguriţă de zahăr.

Aşadar, nu faceţi greşeala de a înlocui linguriţa de zahăr cu una de miere, deoarece mierea conţine de trei ori mai multe calorii decât zahărul şi, fiind mai dulce, creează o dependenţă mai mare.

Fructele sunt printre singurele alimente desert care oferă gustul dulce în mod natural şi implicit sănătos.

De aceea, nu recompensaţi copilul cu dulciuri, nu îl obişnuiţi cu gustul dulce pentru că atunci când va fi mare şi va fi capabil să îşi compună singur meniul, va evita produsele zaharoase.

Alimentaţia sănătoasă a copilului trebuie să aibă la bază legume, cereale integrale, proteine, lactate de calitate, fructe.

Nu uitaţi de apă. Este lichidul care hidratează, fără a predispune la obezitate.

Taguri articol: apa diabet fructe legume miere nutritie pediatrie sanatatea copiilor zahar

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Alina Dracopol