Remedii naturiste
811 accesări 21 Aprilie 2017 0 comentarii

Faceţi stoc de păpădie! Este benefică în tratarea crizelor de dischinezie biliară

Păpădia se găseşte din belşug, în această perioadă. Deoarece are foarte multe beneficii pentru sănătate, specialiştii spun că ar trebui să fie prezentă în micul „plafar” al fiecărei gospodine.

Rădăcina, florile şi frunzele de păpădie sunt folosite în scop terapeutic pentru a calma crizele de dischinezie biliară şi ca tratament pentru ameliorarea simptomelor altor boli hepato-biliare.

Păpădia este bogată în vitamine (complexul B, C, K, A, E), minerale şi fibre.

„Cel mai des, păpădia este folosită sub formă de infuzie, însă poate fi folosită cu succes şi în salate, ca sirop de păpădie sau tinctură. Păpădia are efect de detoxifiere la nivelul colecistului şi al ficatului. În cazul persoanelor care au litiază biliară, crize de dischinezie biliară, disconfort abdominal, pietre sau nisip la rinichi, este extrem de utilă, pentru că luptă împotriva acestor afecţiuni. Are rol antiinflamator, protejează celulele hepatice şi tonifiază ficatul”, explică dr. Mirela Stângaciu, fitoterapeut.

Ceaiul de păpădie combate disconfortul abdominal, stimulează secreţiile gastrointestinale şi reduce aciditatea gastrică. Poate fi consumat şi în curele de slăbire şi detoxifiere, deoarece acţionează ca diuretic şi curăţă toxinele din organism.

Taguri articol: remedii naturiste beneficii detoxifiere tratament vitamine salate ceai secreţii fiere fitoterapeut

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.