01 Martie 2022
607 accesări
0 comentarii

Destul de rari incluşi în alimentaţia noastră, cartofii dulci sunt indicaţi de către medicii nutriţionişti în dieta zilnică deoarece prezintă o multitudine de beneficii pentru sănătate. Aceste legume sunt bogate în antioxidanţi, care acţionează în organism prin prevenirea problemelor inflamatorii, cum ar fi astmul, artrita şi guta. De asemenea, cartofii dulci reprezintă o sursă excelentă de carbohidraţi pentru persoanele care au probleme cu zahărul din sânge.

Aceşti cartofi reglează nivelul de zahăr din organism şi previn rezistenţa la insulină. Cartofii dulci mai sunt buni şi pentru tractul digestiv, ajută la amelioarea constipaţiei şi pot preveni apariţia cancerului de col uterin. Totodată, sunt indicaţi pentru femeile însărcinate sau pentru cele care vor să aibă un copil pentru că sunt bogaţi în acid folic, esenţial pentru dezvoltarea celulelor şi ţesuturilor sănătoase ale fătului. Şi persoanele cu afecţiuni ale inimii ar trebui să consume cartofi dulci deoarece au un conţinut ridicat de potasiu şi contribuie la prevenirea declanşării atacului de cord sau a accidentului vascular cerebral.

Potasiul ajută la menţinerea echilibrului electrolitic şi a lichidului din organism, aspecte importante pentru stabilizarea tensiunii arteriale şi a reglării funcţiei cardiace. Cartoful dulce este indicat şi în tratarea simptomelor legate de stres. Organismul tinde să folosească foarte mult potasiu şi alte minerale importante atunci când se află sub stres, iar cartofii dulci aprovizionează organismul cu minerale importante pentru a menţine un echilibru. Chiar şi crampele musculare pot fi atenuate prin consumul zilnic de cartofi dulci care acoperă deficienţele de potasiu.

Taguri articol: sanatate sfatul medicului alimente carbohidraţi legume alimentaţia

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ