Măcrișul, planta miraculoasă pentru afecțiunile hepatice
Nutriţie 08 Aprilie 2019

Măcrișul, planta miraculoasă pentru afecțiunile hepatice

Măcrișul este apreciat atât ca plantă cu potențial culinar, pentru gustul său deosebit, acrișor și ușor astringent, dar și pentru proprietățile lui ca depurativ, diuretic natural, ușor laxativ, datorită conținutului de vitamină C și antiscorbutic. Trebuie să ținem cont că măcrișul este o importantă sursă de minerale, anume potasiu, sulf, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc, dar și de vitamine, conținând vitamina A, asemenea tuturor plantelor verzi ...

Citește mai mult

Câtă sare avem voie să înghiţim zilnic?
Nutriţie 08 Aprilie 2019 de Andreea PERHAIŢĂ

Câtă sare avem voie să înghiţim zilnic?

Renunţaţi, pe cât posibil, să mai puneţi sare în mâncare. Medicii susţin că doza optimă de sare de bucătărie este de 5 - 6 grame pe zi. Însă, neapărat ţineţi cont că în această cantitate intră şi sarea „ascunsă” în alimentele pe care le consumaţi zilnic, precum laptele, carnea, mezeluri, conserve sau unele legume. Excesul de sare este dăunător organismului, căci duce la dezvoltarea unor afecţiuni renale, la creşterea ...

Citește mai mult

Arsurile gastrice. Cum ne ferim de această afecțiune comună
Nutriţie 08 Aprilie 2019

Arsurile gastrice. Cum ne ferim de această afecțiune comună

Arsurile gastrice afectează, zilnic, 10% din populație, conform datelor recent furnizate de Societatea Română de Gastroenterologie. În același timp 15 procente au cel puțin o dată pe săptămână astfel de probleme. Arsurile gastrice sunt cele mai frecvente simptome din boala de reflux gastroesofagian, una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni ce nu necesită spitalizare. Printre factorii care pot cauza sau agrava această afecțiune se numără ...

Citește mai mult

Ridichile, consumate pentru aportul de vitamina C
Nutriţie 04 Aprilie 2019

Ridichile, consumate pentru aportul de vitamina C

Ridichea este un aliment consumat în special primăvara, fiind apreciat pentru conținutul ridicat de vitamina C, acid folic și potasiu, dar şi pentru conținutul mediu de vitamina B6, riboflamina, magneziu, cupru, zinc, fier și calciu. Ridichea de lună conține şi foarte mulți antioxidanți, fiind ideală de consumat dacă te confrunți cu astenia de primăvară, având în vedere toate vitaminele pe care le cuprinde. 100 de grame de ridichi conțin doar 20 de calorii şi ...

Citește mai mult

Îmbătrânirea organismului, încetinită de antioxidanţi
Nutriţie 01 Martie 2019 de Andreea PERHAIŢĂ

Îmbătrânirea organismului, încetinită de antioxidanţi

Alimentele bogate în antioxidanţi pot face minuni în organism. Aceste substanţe nutritive sau nutrienţi pot preveni şi amâna deteriorarea oxidativă a corpului uman. În momentul în care celulele organismului utilizează oxigen, se produc în mod natural radicalii liberi, care pot afecta sănătatea. Antioxidanţii au rolul de a distruge aceşti radicali şi de a repara daunele provocate. Mai mult, produsele oxidative favorizează apariţia bolilor de ...

Citește mai mult

Băuturile „light”, pline de îndulcitori nesănătoşi
Nutriţie 01 Martie 2019 de Andreea PERHAIŢĂ

Băuturile „light”, pline de îndulcitori nesănătoşi

Deşi despre băuturile „light” se spune că reduc riscul de diabet, cercetătorii susţin că acest risc este mai mare la cei care consumă băuturi „light” decât la cei care beau răcoritoare îndulcite normal. Astfel, băuturile neîndulcite s-ar putea asocia cu un risc crescut de diabet, potrivit unui studiu publicat de cercetătorii francezi. Potrivit celor mai noi studii, femeile care consumă băuturi „light” beau mai mult ...

Citește mai mult

Fructele uscate, sănătate din plin
Nutriţie 07 Februarie 2019 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Fructele uscate, sănătate din plin

Beneficiile nutriţionale ale fructelor sunt bine cunoscute, iar porţia recomandată este de două fructe pe zi. În timp ce fructele proaspete se găsesc în funcţie de sezon, cele uscate oferă o soluţie convenabilă oricând. Cele mai bune fructe uscate ca valoare nutriţională sunt smochinele, caisele, prunele şi piersicile, în timp ce la polul opus se află merele, perele şi bananele. Fitday.com a făcut o listă cu cele mai sănătoase fructe uscate. O ...

Citește mai mult

Ce alimente bogate în minerale trebuie să consumi iarna
Nutriţie 15 Ianuarie 2019

Ce alimente bogate în minerale trebuie să consumi iarna

Mineralele sunt substanțe anorganice pe care organismul și le ia din alimentație. Acestea sunt indispensabile pentru realizarea funcțiilor metabolice. Este esențial să ai o dietă care să conțină minerale, orice dezechilibru mineral poate duce la patologii organice. De exemplu, hipertensiunea arterială poate să fie cauzată și de carența de magneziu, potasiu, calciu, dar și de excesul de sodiu. Toate mineralele se regăsesc în anumite alimente pe care este bine să le ...

Citește mai mult

1...4950515253...117