Ghimbirul este o rădăcină de culoare brun deschis cu calități care o transformă într-o plantă miracol, mai ales datorită nivelului ridicat de vitamina C, magneziu și alte minerale.În curele de slăbire sau pentru tratatea simptomelor numeroaselor boli, ceaiul de ghimbir face totdeauna minuni. Capacitatea sa de a calma stomacul deranjat l-a ajutat să câştige faima, iar popularitatea sa a crescut pe măsură de oamenii de ştiinţă îi descopereau ...
Cine a spus că mâncarea sănătoasă nu este şi gustoasă? Dacă vă este poftă de ceva bun şi sănătos, atunci somonul este cea mai bună alegere. Somonul este o sursă excelentă de acizi graşi omega-3 şi proteine. În plus, acest peşte este plin de nutrienţi care exercită o multitudine de beneficii pentru sănătate. Noi vă oferim cinci motive pentru care ar trebui să consumaţi regulat somon. Previne diabetul Somonul este o sursă excelentă de nutrienţi ...
Prepararea, comercializarea şi distribuirea alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor este interzisă în incinta unităţilor de învăţământ încă din 2008, potrivit legii. Mai exact, este vorba de alimente nesănătoase, precum prăjiturile, bomboanele, hamburgerii, pizza, produsele de patiserie, cartofii prăjiţi, mezelurile grase, chipsurile, brânzeturile sărate, biscuiţii săraţi, precum şi orice tip de băuturi răcoritoare. Prin ...
Tofu este un aliment care a devenit tot mai popular pe piaţa românească, însă o parte dintre noi suntem încă reticenţi faţă de „brânza de soia”. Contrar credinţei populare, tofu nu este un produs care îşi propune să imite gustul brânzei. El are o istorie bogată, fiind menţionat pentru prima oară în China, acum două milenii. Ce este tofu mai exact? Tofu este un produs obţinut din boabe de soia. Acestea sunt ...
Mergem prin supermarket, la raionul de fructe-legume, şi vedem nişte autocolante mici lipite pe produse. Se numesc coduri „PLU” şi arată dacă fructul a fost crescut bio, cu îngrăşăminte chimice sau dacă a fost modificat genetic.Sunt stabilite deFederaţia Internaţională pentru Standardul Produselorşi sunt folosite din anul 1990. Codurile PLU dincinci cifrepot începe cu cifra 8 sau cu cifra 9. Cele careîncep cu 8arată faptul că vegetalele respective ...
Cine iubeşte carnea nu poate refuza niciodată o friptură bună. De aceea, vă propunem o friptură din cotlete de porc la cuptor. Ingrediente: 3 cotlete de porc 4 cartofi O rosie O jumatate de conserva de ciuperci 3 linguri de bulion Sare, piper, ulei, oregano Cotletele de porc secondimenteazacu sare, piper si oregano. Vei vedea ca putin oregano va schimba cu totul gustul fripturii. Intr-o tava pune putin ulei si cotletele de porc, apoi toarna apa pana acoperi carnea ...
Vrei să pregăteşti cea mai gustoasă dulceaţă de smochine? Ai aici reţeta! Ingrediente: 3 kg. smochine proaspete, coapte bine 1,5 kg. zahar 150 ml. vin rosu sec 150 ml. apa 1, 1/2 lamai (coaja galbena si zeama) 1 baton de scortisoara 1 pastaie de vanilie Etapele pregătirii 1. Smochinele se spala bine, se indeparteaza coditele apoi se taie in felii (depinde de marimea smochinelor, in general 6-8 felii). 2. Intr-o cratita se pune zaharul, se adauga apa si vinul rosu si ...
Ingrediente Pui cu ardei 800 gr carne de pui (4 pulpe superioare) 4 ardei grasi (2 rosii, 1 verde inchis si 1 galben) 1 ceapa mare (cca 200 gr) 5 catei de usturoi 1 lingura pasta de rosii 1 rosie medie coapta (cca 150 gr; sau 2 rosii din conserva) 100 ml vin alb 1 foaie dafin 1 fir cimbru 3/4 lingurita seminte fenicul macinate sare, piper,chilifulgi (am folositpiment d'espelette) 3 linguri ulei Preparare Pui cu ardei La inceputse coc ardeii, se curata de coaja, cotoare ...