Specialiștii spun că brânza este un aliment care nu ar trebui să lipsească niciodată din alimentația noastră. De ce? Pentru că, afirmă aceștia, are calități de care nu ar trebui să ne privăm organismul, indiferent de vârstă. De exemplu, urda și brânza de casă au un conținut doar de 11%, respectiv 4% grăsime. De aceea, ele pot fi consumate și de persoanele care au colesterol mărit. Cu toate acestea, ei atrag atenția că brânza conține și ...
În caz că nu rezistaţi prea mult fără să mâncaţi, atunci este clar: aveţi de-a face cu bulimia nervoasă, o tulburare de tip psihiatric, manifestată prin tulburarea comportamentului alimentar, care ne poate pune în pericol viaţa. În acelaşi timp, afecţiunea vizează sănătatea metabolică şi generează un deficit important de nutrienţi, dar poate avea şi multe alte efecte negative asupra organismului. Potrivit specialiştilor Direcţiei de Sănătate ...
Sunt oameni care preferă să consume slănină, din foarte multe motive. În primul rând, spun specialiştii, slănina are în compoziţia sa carotină, vitamina A, D şi E, care contribuie la îmbunătăţirea stării generale a organismului şi ajută la menţinerea imunităţii. De asemenea, slănina conţine acid arahidonic, care favorizează scăderea colesterolului, îmbunătăţeşte funcţiile de protecţie ale organismului şi este necesar pentru ...
De foarte multe ori, femeile gravide se întreabă ce trebuie să consume pe timpul celor nouă luni de sarcină. Specialiştii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna” spun că nucile, alunele şi migdalele consumate în sarcină reprezintă o gustare sănătoasă, cu multiple beneficii pentru mamă şi făt şi de asemenea, o alternativă ideală la gustările nocive (chips-uri, cartofi prăjiţi etc.). În primul rând, acestea sunt surse ...
Din când în când, suntem nevoiți să congelăm unele alimente, pentru a ne putea bucura de savoarea lor cât mai mult timp. Pentru a încetini, însă, activitatea bacteriilor, a microorganismelor și a altor agenți care modifică caracteristicile organoleptice ale alimentelor, acestea trebuie congelate la temperaturi care pot varia între -10ºC și -40ºC. Specialiștii spun că temperatura de -10ºC este temperatura minimă necesară pentru ...
Pentru a avea o alimentație sănătoasă, fiecare ar trebui să consume pește măcar de două sau trei ori pe săptămână. De altfel, nutriționistul Mihaela Bilic atrage atenția că, prin consumul de pește, atât sănătatea, cât și silueta ar avea de câștigat. „Dacă la capitolul «carne» suntem mai degrabă în situația de a face exces, consumul de pește în România are unde să crească. Un obiectiv realist ar fi să ...
Medicii spun că sunt alimente care vă ajută inima să funcţioneze mai bine. De exemplu, un pahar de vin roşu pe zi, două porţii de somon săptămânal, fasolea neagră, nucile, migdalele, toate acestea vă pot face viaţa mai uşoară, şi, mai ales fără a suferi de probleme cardiace. Mai mult decât atât, dieta mediteraneană, bogată în peşte, ulei de măsline, fructe şi legume în stare proaspătă, este direct corelată cu incidenţa mai scăzută a ...
Ouăle se numără printre cele mai importante alimente pentru corpul uman, deoarece acestea conţin cea mai bună proteină pe care o putem găsi în natură, albumina. Aceste alimente conţin toţi aminoacizii esenţiali de care organismul nostru are nevoie, în cantităţile perfecte. Experţii nutriţionişti afirmă că cele mai sănătoase sunt ouăle moi, consumate la micul dejun. Spre deosebire de ouăle fierte tari, care se digeră după cel puţin trei ore, ouăle fierte ...