În general, oamenii preferă fie piersicile, fie nectarinele. Unii susțin că cele din urmă ar fi mai dulci și mai suculente, în timp ce tabăra cealaltă afirmă contrariul. Dar există, oare, o diferență reală între cele două fructe? Ei bine, susţin specialiştii drquinn.ro, nectarina este un tip de piersică, cu excepția faptului că are coaja netedă și lucioasă. „Practic, o mică genă recesivă o împiedică să fie piersică. Piersicile ...
Simțiți că vă este foame mai tot timpul și vreți să scăpați de această senzație? Specialiștii afirmă că există și alimente care reduc eterna poftă de mâncare, și, în plus, este foarte ușor să faceți rost de ele, nu necesită o preparare complicată. Ba chiar, unele dintre ele nu necesită niciun fel de preparare. De foarte multe ori, persoanele care au slăbit, în general, au tendința de a se culca pe o ureche și încep să mănânce orice ...
Sănătatea este cea mai importantă. Nu suntem sănătoși, nu mai putem face nimic cum trebuie. Teoretic, cu toții știm că este bine să avem grijă de noi, să mergem periodic la medic pentru controlul de rutină, dar și să ne facem câte un set de analize măcar o dată pe an. În realitate, puțini sunt aceia care și fac acest lucru. Pentru a preîntâmpina o parte din problemele de sănătate, a precizat dr. Bianca Moldoveanu, este necesar, în primul ...
Printre vitaminele ce pot preveni apariția unor probleme de sănătate grave se numără și vitamina U. Mai puţin cunoscută, aceasta are o mulţime de beneficii asupra organismului. Ce este vitamina U? Oamenii de știință spun că aceasta este, de fapt, un compus numit methionim activat, un amino-acid care este transportat în corp, la celule, pentru a duce la formarea mucusului. În același timp, amino-acidul are și rolul unui antioxidant, ce va fi sintetizat, precizează ...
Foarte multe persoane obișnuiesc să bea cafea, le place și o savurează, ori de câte ori au ocazia, pentru că se simt mai revigorați, simt că le dă energie etc. Din păcate, ca orice fel de exces, și acesta cauzează probleme. Dr. Emilia Costescu susține că dacă beți o ceașcă, maxim două, pe zi, aceasta nu are cum să vă dăuneze. Practic, un consum limitat de cofeină nu este periculos, însă, dacă este practicat frecvent, poate face rău organismului. Medicul este ...
Se spune că suplimentele alimentare ar trebui să ne întărească sănătatea şi rezistenţa la diferite afecţiuni, să ne energizeze, pe scurt, să ne aducă numai avantaje. Din păcate, după cum sugerează ultimele cercetări în domeniu, aceşti aşa-zişi aliaţi ai sănătăţii nu au întotdeauna efectele scontate, existând riscul de a ne face uneori mai mult rău decât bine. Spre exemplu, uleiul de peşte, vitamina E, calciul, fierul, cuprul, acidul ...
În timpul meselor, ar fi ideal să furnizați fiecărui membru porția necesară de vitamine și minerale, adaptată vârstei. Ca regulă generală, rețineți că o salată mare cu legume diverse, un ou sau o sută de grame de pește pe zi și o salată de fructe vă oferă marea majoritate a vitaminelor necesare. Vitaminele sunt compuși organici care nu pot fi sintetizați de către organism, excepție face doar vitamina D. De aceea, este recomandat ca 15 minute, în ...
Un gram de proteine furnizează, prin ardere, patru calorii, un gram de glucide - patru calorii, iar un gram de lipide - nouă calorii. Procentajul de calorii consumat zilnic ar trebui să fie astfel distribuit: 60-70% glucide, 15-20% proteine, 15-20% lipide. Este important să cunoaştem numărul de calorii de care avem nevoie zilnic, în funcţie de activitatea fizică pe care o desfăşurăm. Pentru repaus fizic consumul caloric este de 30-35 cal/kg corp, în cazul unei ...