Zincul este un microelement esențial, necesar tuturor formelor de viață; este cofactor pentru peste 300 enzime implicate în creșterea și regenerarea celulară, este necesar pentru procesul de creștere la copii și are un rol crucial în menținerea sănătății pielii, părului, unghiilor, oaselor, mușchilor și sistemului nervos, informează romedic.ro. Dacă nu îți iei suficient zinc din alimentație, este posibil să te confrunți cu efecte secundare cum ar fi ...
Când te simți demoralizat, îți vine să te repezi într-o cutie cu prăjituri sau o pungă cu chipsuri, dar acestea nu te ajută decât pe termen scurt. Există și alimente sănătoase care, consumate frecvent, îți îmbunătățesc starea de spirit și contribuie la sănătatea creierului. Cercetările recente subliniază relația dintre nutriție și sănătatea mintală. Cu toate acestea, este important de menționat că starea de spirit poate fi ...
Dacă vrei să-ţi păstrezi ficatul sănătos, evită alimentele grase şi nu consuma mai mult de un pahar de vin pe zi! Deşi se poate regenera rapid, o alimentaţie necorespunzătoare sau anumite excese dăunează funcţionării lui în parametrii normali, informează csid.ro. Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman, iar una dintre multiplele sale funcţii este de a transforma nutrienţii în resurse de energie. Mai mult, ficatul are şi un rol important în ...
Specialiştii spun că broccoli este o legumă cruciferă, cu putere anticancerigenă, fiind extrem de bogat în vitamina C, acid folic, vitaminele A, B1, B2, B3, B6, fier, magneziu, potasiu şi zinc. De asemenea, broccoli este plin de nutrienţi esenţiali pentru o viaţă sănătoasă. În plus, datorită compoziţiei sale de sulforafan, broccoli este alimentul numărul unu în lupta împotriva cancerului. Această compoziţie dă semnal genelor noastre să stimuleze ...
Quinoa este un aliment care nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră, spun nutriționiștii. De ce? Pentru că nivelul proteic al acestei cereale se apropie de cel al unor sortimente de carne, dar nu conține colesterol, ceea ce este extrem de benefic pentru organism. În plus, quinoa reduce cantitatea de grăsimi din sânge, fiind un aliment care ajută la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare și în același timp împiedică formarea plăcilor de aterom ...
Una dintre cele mai bune modalităţi de a furniza organismului o cantitate mare de nutrienţi de la legume şi fructe este prin combinarea lor într-un suc. Astfel, merele, morcovii şi sfecla sunt printre cele mai sănătoase fructe şi legume, pentru că acestea conţin nutrienţi esenţiali pentru buna funcţionare a organismului. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate aduse de sucul de morcovi, mere şi sfeclă: dacă veţi bea acest suc în ...
În general, proteinele sunt furnizate organismului prin intermediul multor alimente, dar specialiștii susțin că brânzeturile, precum brânza de vaci, urda și mozzarella reprezintă o sursă extrem de importantă de proteine. De ce? Pentru că acestea au un conținut caloric redus. Ca urmare, puteți apela la micul dejun la brânzeturile moi, pe care le puteți consuma cu mare încredere, pentru că acestea nu sunt doar hrănitoare, dar pot fi servite și pe post ...
Toată lumea știe că ceaiul verde are calități deosebite pentru organism, dar puțini știu că acesta are capacitatea de a distruge bacteriile din cavitatea bucală, păstrând dinții puternici și sănătoși. La această concluzie au ajuns cercetătorii, care ne îndeamnă să bem zilnic câte o cană de ceai verde, pentru a evita problemele la nivel parodontal. Cercetarea a fost realizată cu ajutorul a 90 de persoane de sex masculin, cu vârsta cuprinse ...