Cartoful este un aliment extrem de folosit în bucătăria românească, având o mulţime de calităţi benefice organismului. Specialiştii spun că valoarea nutritivă a cartofului este dată de hidrocarburi şi de proteine. Astfel, proteinele din tuberculii cartofului se numără printre cele mai asimilabile proteine vegetale şi sunt recomandate persoanelor cu regim proteic. În acelaşi timp, datorită conţinutului bogat de elemente minerale, cartoful ajută la ...
Sunteţi conştienţi că alimentaţia are rolul cel mai important în lupta cu kilogramele, nu-i aşa? Dacă ați decis că a sosit momentul să scăpați de greutate, atunci alegeți un meniu alcătuit din cât mai multe legume și introduceți, neapărat, pe listă, ceapa roșie. Această legumă, atât de des întâlnită, este un aliment extraordinar, însă puţină lume îi acordă atenţia cuvenită. Ceapa roşie nu doar că dă savoare ...
Vă place vinul fiert? Știați că acesta, combinat cu scorţişoara, piperul sau cuişoarele vă apără de răceli? De ce? Specialiștii spun că licoarea conține o substanţă numită resveratrol, care are proprietăţi antiinflamatorii. Studiile realizate de către cercetători au scos la iveală faptul că persoanele care consumă două pahare de vin roşu pe zi manifestă cu 44% mai puţine răceli decât cei care se abţin de la consumul acestei băuturi. S-a dovedit că ...
Foarte multe persoane se topesc, pur şi simplu, când aud de ciocolată. Din nefericire, această poftă de dulce poate ascunde însă şi o serie de afecţiuni, unele dintre ele fiind destul de grave. În primul rând, spun specialiştii, putem aminti deficienţa de magneziu din organism, care poate fi cauzată de diferiţi factori precum administrarea de antibiotice, anticoncepţionale, dar şi un consum sporit de alimente procesate. Datorită faptului că fructele şi ...
Carnea, indiferent de tip, este cea mai importantă sursă de proteine cu valoare biologică înaltă. Spre deosebire de proteinele vegetale, cele din produse animale conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali pe care organismul uman nu-i poate produce şi trebuie asigurați din alimentație. Acești aminoacizi joacă un rol foarte important pentru sinteza anumitor substanțe din organism, cum ar fi hormonii tiroidieni, serotonina. Proteinele vegetale sunt considerate a fi ...
Grăsimile din alimentația noastră au o reputație proastă, însă este important să învățam să facem diferența între grăsimile bune şi grăsimile rele, pentru că nu toate sunt la fel. Organismul are, de fapt, nevoie de grăsime pentru energie şi pentru a procesa anumite vitamine şi minerale, însă este esențial să îi oferim grăsimile bune. Organismul are nevoie de o oarecare cantitate de grăsimi din alimente, pentru că grăsimile sunt o sursă ...
Nectarinele, surorile mai exotice ale piersicilor, nu sunt numai fructe gustoase, ci şi extrem de sănătoase. Sunt extrem de bogate în nutrienţi, dar totodată sărace din punct de vedere caloric. 100 de grame de nectarine conțin 44 de grame de calorii, așa că aceste fructe sunt ideale în curele de slăbire, conform doc.ro. Posedă efect antioxidant, fiind o sursă bogată de antioxidanți care luptă cu radicalii liberi din celule. Antioxidanții din nectarine sunt ...
Semințele sunt adevărate surse de fibre și proteine cu proprietăți incredibile asupra organismului. Le poți integra în gustări sănătoase, salate sau chiar deserturi pentru a te bucura din plin de toate beneficiile pe care ți le aduc. Din ce în ce mai populare în toate colțurile lumii, semințele de in sunt frecvent menționate în lista cu alimentele cele mai bogate în nutrimente. Cunoscute pentru aportul lor esențial de grăsimi de cea mai bună ...