Cicoarea ajută la îmbunătățirea funcției digestive

Cicoarea ajută la îmbunătățirea funcției digestive

Cicoarea este una dintre principalele surse de insulină, o fibră cunoscută pentru proprietățile sare prebiotice. Mai exact, prebioticele servesc ca hrană pentru bacteriile bune care se regăsesc în tractul gastrointestinal și sunt asociate cu o digestie sănătoasă, sunt antiinflamatorii, întăresc imunitatea și îmbunătățesc dispoziția. De asemenea, precizează csid.ro, prebioticele accelerează absorbția nutrienților necesari precum calciu și magneziu. Un ...

Citește mai mult

Sucul de frăguţe stimulează activitatea ficatului
Nutriţie 05 Martie 2021 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Sucul de frăguţe stimulează activitatea ficatului

Frăguţa, puţin mai mare decât un bob de mazăre, mult mai aromată decât căpşuna, este cunoscută pentru virtuţile vindecătoare încă din antichitate, când medicii romani o recomandau pentru reîntinerirea şi purificarea organismului. Specialiştii spun că fructele conţin mucilagii, pectine, glucide, vitaminele A, B1, B2, PP şi C, acid salicilic, lipide, acizi organici, săruri minerale de potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier şi fosfor. În ...

Citește mai mult

Strugurii ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii
Nutriţie 04 Martie 2021 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Strugurii ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii

În afară de faptul că sunt un remediu natural împotriva indigestiei, strugurii, cei negri mai ales, sunt foarte eficienţi pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Bogaţi în minerale şi antioxidanţi, strugurii acţionează împotriva radicalilor liberi care duc la îmbătrânirea pielii, având efect inclusiv în acnee. Cea mai simplă mască pentru redarea aspectului mătăsos al pielii poate fi preparată din struguri cu boabe ...

Citește mai mult

Semințele de dovleac vă ajută să dormiți mai bine
Nutriţie 04 Martie 2021 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Semințele de dovleac vă ajută să dormiți mai bine

Semințele de dovleac sunt bogate în acizi grași omega-3 care, pe lângă faptul că pot combate artrita și inflamațiile, întăresc sistemul imunitar. Totodată, semințele de dovleac ajută la reducerea inflamațiilor cauzate de artrită și protejează oasele. Mai mult decât atât, susțin specialiștii de la dozadesanatate.ro, spre deosebire de medicamente, acestea nu provoacă efecte secundare nedorite. Cu cât semințele de dovleac sunt mai vechi, cu ...

Citește mai mult

Mierea este un adjuvant excelent în tratamentul afecțiunilor respiratorii
Nutriţie 03 Martie 2021 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Mierea este un adjuvant excelent în tratamentul afecțiunilor respiratorii

Medicii le recomandă mereu pacienților să își înceapă ziua cu o linguriță de miere. De ce? Pentru că mierea este un adjuvant excelent în tratamentul afecțiunilor respiratorii, dar și în cele hepatice, cardiace ori pentru cicatrizarea unor semne care apar din cauza acneei. Totodată, manifestările răcelilor, cum ar fi nasul înfundat, răspund destul de bine la inhalațiile cu miere, care trebuie dizolvată în apă fierbinte. „Substanța ...

Citește mai mult

Nu săriţi peste micul dejun, dar fiţi atenţi la ce mâncaţi!

Nu săriţi peste micul dejun, dar fiţi atenţi la ce mâncaţi!

Nu săriţi niciodată peste micul dejun, întrucât acesta trebuie să fie una dintre cele mai importante mese ale zilei. Cu toate acestea, foarte multe persoane nu mănâncă deloc dimineaţa. Nutriţionistul Anda Seceleanu este de părere că este esenţial să serviţi micul dejun, iar acesta să fie alcătuit din cereale, lapte, brânzeturi şi fructe, care reprezintă o variantă de mic dejun sănătos. Feriţi-vă, în schimb, de hamburgeri şi de dulciuri ...

Citește mai mult

Vinetele, importante surse de antioxidanţi
Nutriţie 01 Martie 2021 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Vinetele, importante surse de antioxidanţi

Vinetele se regăsesc pe lista acelor legume cu un conţinut scăzut de calorii şi extrem de bogate în vitamine, motiv pentru care nu ar trebui să vă lipsească de pe masă. Specialiştii spun că vinetele sunt surse excelente de minerale, în special calciu şi fier, care contribuie la funcţionarea corectă a organismului. De asemenea, vinetele conţin multe fibre şi un nivel scăzut de carbohidraţi, care combat constipaţia, previn diabetul şi împiedică apariţia ...

Citește mai mult

Repausul alimentar reprezintă restricţia de a consuma orice fel de alimente şi băuturi

Repausul alimentar reprezintă restricţia de a consuma orice fel de alimente şi băuturi

Din când în când este nevoie şi de un repaus alimentar, iar acesta constă în limitarea consumului de alimente pe o perioadă de timp indicată. Desigur, există şi situaţii în care poate fi recomandat în anumite circumstanţe medicale, precum analizele de laborator. Înainte de toate, repausul alimentar este necesar pentru a determina în mod corect anumite valori în timpul recoltării pentru analizele de laborator. În acelaşi ...

Citește mai mult

1...678910...49