Semințele de chia sunt bogate în antioxidanți și micronutrienți care vă ajută să preveniți îmbătrânirea prematură a pielii și să o mențineți fermă și elastică. Ați încercat vreodată apa cu chia și lămâie? Pe lângă faptul că este răcoritoare, este o băutură capabilă să purifice organismul, oferindu-vă numeroși antioxidanți și facilitând pierderea în greutate. Aceste semințe ies în evidență ca un remediu ...
Manganul este un oligoelement indispensabil pentru organism, având un rol important în metabolismul glucidelor și lipidelor, în dezvoltarea scheletului și în procesele reproductive. El se găsește în aproape toate organele, însă se acumulează în cantități mai mari la nivelul ficatului, oaselor, rinichilor, glandelor endocrine și al pancreasului. Spre deosebire de alte elemente, concentrația de mangan din corp rămâne relativ stabilă ...
Ceaiul de urzică este o băutură tradițională cunoscută pentru multiplele sale beneficii asupra sănătății. Folosită de secole în medicina populară, băutura este apreciată nu doar pentru gustul său ușor vegetal, ci și pentru conținutul bogat în vitamine (A, C, K și complexul B), minerale (fier, calciu, magneziu, potasiu), aminoacizi și antioxidanți naturali. Datorită acestor compuși, are efecte diuretice, antiinflamatoare și remineralizante. Una dintre cele mai ...
Rodiola este o plantă care îndeplinește un rol important în protejarea celulelor împotriva efectelor cauzate de stresul oxidativ. În plus, poate îmbunătăți memoria și poate sprijini sănătatea sistemului cardiovascular. Potrivit specialiștilor, efectele rodiolei echilibrează nivelurile de cortizol din organism, cunoscut drept hormonul de stres. De asemenea, planta s-a dovedit a fi eficientă în tratarea oboselii cronice, cauzate de diferite ...
Nămolul sapropelic din lacul Techirghiol - negru și untos, bogat în substanțe minerale și având în conținut substanțe organice, este cunoscut de mult timp pentru proprietățile sale terapeutice remarcabile. Mai mult decât atât, este un aliat de nădejde în prevenirea, vindecarea și recuperarea unor boli. Potrivit dr. Olga Surdu, o cură eficientă cu nămol necesită respectarea unor pași clari, recomandări medicale și condiții specifice de ...
Considerat una dintre cele mai populare legume din lume, cartoful nu este doar un aliment de bază, ci și un adevărat aliat al frumuseții naturale. Puțini știu că, în stare crudă sau fiartă, această legumă obișnuită ascunde proprietăți cosmetice uimitoare. Cartofii conțin, de exemplu, mai multă vitamina C decât o mandarină și mai mult potasiu decât bananele, fiind o sursă excelentă de energie și vitalitate pentru organism, dar și pentru piele. Așadar ...
Specialiștii spun că boiaua de ardei conține o serie de nutrienți și componente active care vă conferă diverse beneficii pentru sănătate. Fiind un produs deshidratat, tinde să concentreze vitamine și minerale, precum carotenoizii (unii dintre ei sunt precursori ai vitaminei A). Cel mai important macronutrient sunt fibrele, care nu sunt metabolizate. Apoi, carotenoizii din boiaua de ardei sunt potențiali antioxidanți, aceștia fiind capabili să lupte împotriva daunelor ...
Amarantul este o pseudocereală mai puțin cunoscută decât quinoa, dar care impresionează prin conținutul său bogat de proteine, fibre și nutrienți esențiali, fiind o alegere ideală pentru cei care doresc să își diversifice alimentația. Cu o textură fină și o aromă ușor de nucă, această sămânță este complet lipsită de gluten, ceea ce o face potrivită pentru persoanele cu intoleranță sau sensibilitate la această proteină. Specialiștii susțin că, pe ...

