Snacks-urile frecvente asigură o sursă constantă de hrană pentru bacterii, de-a lungul întregii zile. Acestea descompun resturile alimentare în acizi şi produc carii şi gingivită. „Este recomandat ca mic dejunul şi prânzul să fie cât mai hrănitoare, pentru a prelungi senzaţia de saţietate pentru mai multă vreme. În cazul în care apare nevoia de dulce, este indicat consumul de apă sau spălarea pe dinţi, pentru a îndepărta ...
Nu este un secret că temperaturile extrem de ridicate sunt o problemă pentru persoanele care suferă de boli cardiovasculare. Vară de vară, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa (SAJ) este solicitat pentru sute de cazuri de dislipidemie, boală ce afectează din ce în ce mai multe persoane ce nu ascultă avertismentul medicilor de a nu ieşi din locuinţe în orele de foc, când soarele arzător face cele mai multe victime. Potrivit specialiştilor, cele mai ...
Alimentaţia echilibrată ne ajută să facem faţă solicitărilor fizice şi intelectuale, să luptăm eficient cu noxele diverse din mediul ambiant şi ne menţine în formă maximă. De la bolile de inimă, la cele digestive sau endocrine, alimentaţia poate fi un aliat. Pentru facilitarea alcătuirii unei diete corecte, alimentele au fost clasificate în mai multe categorii, fiecare grup remarcându-se printr-o particularitate nutriţională. Astfel, produsele lactate ne ...
Sezonul cald ne aduce mai aproape de realitatea crudă din spatele bronzului încă apreciat: numărul cazurilor de afecţiuni maligne cutanate este în creştere. Unul din trei cancere depistate de medicii specialişti este la nivelul pielii, iar expunerea excesivă la soare, fără protecţie, rămâne cauza principală a maladiei. Potrivit medicilor dermatologi, dacă ne expunem la soare puţin, ocazional, nu este nicio problemă, însă arsurile nu sunt doar extrem de ...
Antioxidanţii sunt compuşi naturali care luptă cu radicalii liberi din organism şi îl protejează pe acesta de acţiunea factorilor agresori. Organismul produce singur antioxidanţi, dar, pentru că nu sunt suficienţi, avem nevoie de un aport suplimentar pe care ni-l putem procura din fructe şi legume proaspete. Specialiştii Centrului medical Iowemed au întocmit o listă cu cei mai puternici antioxidanţi, mai concret, o listă cu fructele şi legumele care stau cel mai ...
Determinarea saturaţiei de oxigen a sângelui, în timpul unei consultaţii medicale, se numeşte pulsoximetrie. „Aceasta se recomandă în bronşite cronice obstructive, fibroze pulmonare, crize de astm, alte afecţiuni cronice pulmonare. Scăderea oxigenării sângelui afectează funcţionarea întregului organism şi, în primul rând, scade performanţa cardiacă şi creşte riscul accidentelor cardiovasculare. Pacienţii cu astfel de tulburări ...
Soarele este cel mai bun furnizor de vitamina D, de aceea medicii specialişti sfătuiesc pe toată lumea, mai ales pe cei care au copii mici, să aloce măcar zece minute pe zi expunerii la soare. Potrivit specialiştilor, doar de zece minute este nevoie pentru a asigura organismului necesarul zilnic vitamina D. „Recomand părinţilor să îşi convingă copiii să facă scufundări în mare şi să îi expună la soare ca să ia vitamina D natural. Vitamina D se ...
Toxiinfecţia alimentară este o boală care apare în urma consumului de alimente contaminate cu bacterii, microbi sau cu toxinele acestora. Toxiinfecţia alimentară debutează brusc, cu febră, diaree, vărsături şi stare generală de rău. Alimentele cel mai frecvent contaminate sunt: carnea şi produsele din carne, peştele, produsele lactate, ouăle. „Toxiinfecţia alimentară este produsă de mai multe specii bacteriene. Căldura mare din timpul verii reprezintă un ...

