Sfatul medicului
2309 accesări 14 Ianuarie 2016 1 comentariu

Sucuri naturale care ţin bolile la distanţă. Ce combinaţii de fructe şi legume vă apără de răceală, febră sau cancer

Suntem la mijlocul iernii, iar în această perioadă organismul are cea mai mare nevoie de vitamine. Dacă timpul nu vă permite să consumaţi porţia zilnică de minimum cinci fructe şi legume proaspete şi nu vreţi să apelaţi la suplimentele cu vitamine, aveţi la îndemână o soluţie simplă: sucurile naturale. Spitalul Privat Isis sugerează o listă de şase combinaţii de fructe şi legume pentru sucuri naturale care contribuie la sănătatea întregului organism.

Suc de ghimbir pentru răceli
Ghimbirul este deja cunoscut pentru capacitatea de a combate răcelile. În combinaţie cu morcovul şi mărul, menţine şi curăţă sistemul imunitar, oferind rezistenţa necesară organismului pentru a trece cu bine de sezonul răcelilor şi gripei.
Rolul ţelinei în alimentaţie a fost subestimat, fiind consumată destul de rar, de obicei doar în ciorbe şi salate. Folosiţi ţelina alături de măr şi castravete pentru a obţine un suc care previne cancerul. De asemenea, este benefic în reducerea riscului de boli cardiovasculare deoarece scade nivelul colesterolului. În plus, acest suc ameliorează simptomele indigestiei şi reduce durerile de cap.
Pentru sănătatea vezicii urinare şi a rinichilor, este sugerat sucul de ananas, măr şi pepene roşu. Pepenele este de altfel renumit pentru acţiunea purifica-toare asupra sistemului excretor.

Piele frumoasă şi respiraţie proaspătă
Pentru o piele cu aspect sănătos şi o respiraţie frumos mirositoare, încercaţi sucul de roşie, morcov şi măr.
Dacă aveţi febră, combinaţi portocală, ghimbir şi castravete într-un suc care va îmbunătăţi culoarea pielii şi îi va reduce umiditatea, scăzând totodată temperatura corpului.
Un alt remediu pentru febră este sucul de măr în care adăugaţi lapte şi îl asezonaţi, la final, cu piper. În plus, acest suc va preveni respiraţia urât mirositoare.
Puteţi să variaţi cantităţile ingredientelor după gust şi să vă jucaţi cu aromele. În final, veţi obţine sucuri naturale pline cu vitamine care au grijă de sănătatea organismului vostru în perioada iernii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

22 ianuarie 2016 Ghinuta Dabja
oferta

Dacă te hotărăşti să mergi înainte, spre ţelul tău, trebuie să ai încredere în tine  însuţi, să fii independent. Contează pe tine însuţi. Asta scrie celebrul Colin  Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part­time  care vor să câștige bani în timpul liber, într­un proiect unic la nivel mondial.  Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT  la adresa de email  gina.dabija65@gmail.com

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.