Ştim cu toţii că un consum ridicat de pâine nu doar că ne dă cântarul peste cap, dar ne poate afecta şi sănătatea. Tocmai de aceea, nutriţioniştii ne sfătuiesc să consumăm cât mai puţină pâine, mai ales albă, deoarece aceasta conţine foarte mulţi carbohidraţi şi nu este foarte nutritivă. Fiecare gram de carbohidraţi pe care îl consumaţi reţine de trei ori mai multă apă decât greutatea lui. Potrivit Andreei Ştefan ...
Consumate ca aliment sau preparate sub formă de ceai sau tinctură, urzicile au proprietăţi diuretice, dar pot ajuta şi la oprirea sângerărilor. În acelaşi timp, susţin specialiştii, urzica are efecte emoliente şi expectorante, antiseptice, hipoglicemiante (în amestec cu frunze de dud, nuc şi teci de fasole scade zahărul din sânge la diabetici), antidiaretice, depurative (ajută la eliminarea toxinelor din corp) şi galactogene (stimulează secreţia de ...
Ce tip de legume și fructe consumați în mod frecvent? Proaspete sau congelate? Pentru a înțelege diferența dintre legumele proaspete și cele congelate, este de ajuns să ne gândim la procesul de recoltare și transport. Spre exemplu, dacă legumele ar fi culese atunci când sunt bine coapte, acestea s-ar altera până ar ajunge dintr-o altă țară îndepărtată pe rafturile supermarketurilor de la noi din țară. Prin urmare, fructele și legumele ...
Zahărul contribuie semnificativ la distrugerea siluetei dumneavoastră, dar cel mai grav este că vă îmbolnăveşte organele odată cu trecerea timpului. Din păcate, acesta este inclus în foarte multe alimente, chiar şi în cele sărate, pentru a le spori gustul şi aroma, astfel că este foarte greu de evitat în totalitate. Practic, atunci când luăm decizia de a renunţa la zahăr, ar trebui să avem în vedere că şi pâinea, mezelurile ...
Vreți să slăbiți? La ora actuală, tot mai mulți nutriționiști ne sfătuiesc să combinăm, neapărat, mișcarea cu dieta, dacă vrem să scăpăm de kilogramele în plus. În general, pentru a obține rezultatele așteptate, trebuie să susținem dieta cu mișcare. Poate cea mai simplă metodă de a arde calorii este să mergeți pe jos, sunt de părere specialiștii. După cum știm cu toții, mersul poate fi o variantă foarte bună pentru a slăbi sănătos fără prea ...
Spanacul este o adevărată sursă de sănătate, plină de antioxidanţi, vitamine şi minerale. În primul rând, acesta ajută la curăţarea intestinelor de toxine, uşurează digestia şi contribuie la combaterea asteniei. De asemenea, spanacul ne ajută să rămânem în formă şi ne întăreşte oasele, ne ajută ochii şi previne bolile inflamatorii. În ciuda numeroaselor beneficii, nu toată lumea se poate bucura, însă, de această legumă cu ...
Acum, după sărbători, ar fi bine să începeți o cură de detoxifiere a organismului, mai ales că, luna trecută, ați consumat o mulțime de alimente grase. Prin acest proces de detoxifiere, susțin specialiștii, se poate reduce incidența de apariție a numeroase probleme de sănătate, cum ar fi oboseala cronică, imunitatea scăzută, alergiile, durerile de cap, scăderea capacității de concentrare sau mâncărimile pielii. Angela Butnaru, nutriționist, este de ...
Căutați mereu să cumpărați alimente naturale? Atunci când vorbim despre carne ne gândim că cea mai curată trebuie să fie cea de vită, dar mulți dintre fermieri își hrănesc animalele cu porumb și boabe de soia, îngrășându-le astfel mult mai repede pentru a putea fi duse la abator. Problema este că, mai mulți bani pentru fermierii crescători de vite înseamnă o nutriție mai slabă pentru noi. Cercetătorii au realizat recent un studiu ...