Ce mâncăm vara, ca să rămânem supli şi sănătoşi
Nutriţie 16 Iulie 2019 de Andreea PERHAIŢĂ

Ce mâncăm vara, ca să rămânem supli şi sănătoşi

Puţini ştim că vara, pe lângă vreme şi uleiuri care ne protejează pielea de ultraviolete, există şi alimente care ne ajută. Ele blochează razele soarelui prin antioxidanţii pe care îi conţin. Medicii specialişti ne sugerează să mâncăm fructe şi legume, pentru a nu ne îngreuna alimentaţia şi pentru a face faţă mai uşor caniculei. Însă, nu trebuie să neglijăm nici proteinele. „Una dintre cele mai populare legume ale verii, foarte ...

Citește mai mult

Ce mâncăm pentru a avea oase sănătoase şi puternice?
Nutriţie 08 Iulie 2019

Ce mâncăm pentru a avea oase sănătoase şi puternice?

Când vine vorba de construirea unor oase puternice, există două elemente nutritive cheie, calciul si vitamina D. Calciul susține oasele şi structura dinților, în timp ce vitamina D îmbunătățește absorbția calciului şi creșterea oaselor. Dacă veți dezvolta osteoporoză, o boală caracterizată prin oase fragile, obținerea calciului şi a vitaminei D poate încetini boala şi ajuta la prevenirea fracturilor. Aceste substanțe nutritive sunt importante la ...

Citește mai mult

Consumul de zahăr provoacă cancer. Mit sau adevăr?
Nutriţie 05 Iulie 2019

Consumul de zahăr provoacă cancer. Mit sau adevăr?

O teorie frecvent vehiculată în mediul online care are în general mai degrabă susținători decât critici este faptul că, uneori, consumul de zahăr provoacă cancer. Nu de puține ori întâlnim expresii de genul „moartea albă” sau „alimentul favorit al cancerului”. Legătura dintre aportul de zahăr şi cancer rămâne controversată. Intuitiv, în condițiile unui cancer diagnosticat, ideea de a scădea aportul de zahăr ...

Citește mai mult

De ce e nocivă cafeaua pe timp de vară
Nutriţie 01 Iulie 2019

De ce e nocivă cafeaua pe timp de vară

Indiferent în ce perioadă a anului ne-am afla, cafeaua se numără printre cele mai consumate băuturi. Acest fapt dovedește că puţini sunt cei care se gândesc să ţină cont de riscurile, mai mari sau mai mici, pe care le implică în funcție de anotimp. Cafeaua în general, dar mai ales specialitățile din cafea foarte populare vara sunt consumate frecvent alături de țigară, ceea ce anulează acțiunea benefică a cafelei. Majoritatea studiilor indică faptul ...

Citește mai mult

Sucul de portocale, băutura perfectă pentru o dimineață sănătoasă
Nutriţie 01 Iulie 2019

Sucul de portocale, băutura perfectă pentru o dimineață sănătoasă

Un pahar de suc de portocale băut dimineața este o alegere foarte sănătoasă. Un motiv pentru care sucul de portocale e recomandat dimineaţa este că nu are grăsimi şi colesterol. Este dulce şi delicios, poți să îl savurezi rece de la frigider sau chiar sub formă de înghețată de la congelator. Orice formă ai alege, nu trebuie să te simți deloc vinovat că o consumi, pentru că nu vei adăuga colesterol şi grăsimi în dieta ta. Printr-un pahar de suc de ...

Citește mai mult

Înghețata - cum o alegem pe cea mai sănătoasă
Nutriţie 05 Iunie 2019

Înghețata - cum o alegem pe cea mai sănătoasă

Unul dintre cele mai populare deserturi pe perioada verii este, cu siguranță, înghețata. Înghețate ai cumpărat probabil multe, dar de câte ori ai citit eticheta, pentru a vedea ce conțin acestea? Pentru a se obține gustul delicios, textura fină şi cremoasă, sunt folosite ingrediente precum stabilizatori, coloranți şi gelatină. Din cauza conținutului bogat în zahăr şi în grăsimi saturate, ele trebuie consumate cu moderație de persoanele obeze şi ...

Citește mai mult

Ouăle, alimente sănătoase doar dacă le consumăm cu limită
Nutriţie 28 Mai 2019

Ouăle, alimente sănătoase doar dacă le consumăm cu limită

Ouăle se află printre cele mai hrănitoare alimente de pe planetă. Un ou conține toate substanțele nutritive necesare pentru a transforma o singură celulă într-un puișor. Cu toate acestea, ouăle au dobândit o reputație proastă, pentru că gălbenușurile sunt bogate în colesterol. Gălbenușurile de ou sunt una dintre cele mai bogate surse de colesterol alimentar din rândul alimentelor care sunt consumate în mod frecvent de către oameni. Un ou mare ...

Citește mai mult

Mâncați ceapă! Vă susține sănătatea creierului și a inimii

Mâncați ceapă! Vă susține sănătatea creierului și a inimii

Poate nu știați, dar ceapa susţine sănătatea creierului şi a inimii, întăreşte oasele, ajută la digestie şi reduce chiar şi riscul dezvoltării cancerului. Pe lângă toate aceste beneficii, spun specialiștii, ceapa ne poate ajuta și în problemele legate de păr. Astfel, sucul de ceapă poate fi folosit pentru a trata căderea părului, dar şi pentru a stimula creşterea acestuia atunci când este aplicat pe scalp. Potrivit unui studiu american s-a dovedit ...

Citește mai mult

1...2324252627...49