Ştiţi că dovlecelul vă poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale? Această legumă, extrem de bogată în potasiu, vitaminele C şi E, beta şi alfa-caroten, antioxidanţi vă protejează organismul împotriva cancerului de prostată. Pe lângă toate acestea, dovlecelul scade riscul apariţiei maladiilor cardiovasculare, deoarece previne formarea plăcilor de aterom şi creşte rezistenţa corpului împotriva răcelii şi gripei. De asemenea, leguma conţine 0,35 ...
Foarte multe persoane au tendinţa de a pune totul în cutii, bine organizat, cu etichete, pentru a avea ordine şi disciplină. Aşa că, orice iese din standard, trebuie adus imediat la „normal”, indiferent dacă se potriveşte acolo sau nu. Psihologul Andra Tănăsescu consideră că nici o acţiune din societate nu rămâne neetichetată, oamenii fiind în permanenţă ghidaţi să judece orice afirmaţie, gând, acţiune, sentiment, dezvoltându-se ...
Sunt gustoase, dar şi sănătoase. La ce ne referim? La clementine, aceste fructe micuțe, care sunt extrem de benefice pentru sănătatea organismului. Fiind bogate în vitamina A şi C, săruri minerale, calciu, magneziu, fier, potasiu, fibre şi proteine, acestea au capacitatea de a întări sistemul imunitar. Specialiștii spun că aceste fructe au în compoziţia lor puţine calorii, circa 46 la 100 de grame de fruct, ceea ce le recomandă şi pentru dietă. Totodată ...
De fiecare dată când vine iarna, începem să avem probleme cu mâinile. Odată cu gerul, pielea noastră catifelată devine roșie, crăpată și aspră, iar frigul și lipsa de hidratare sunt principalii vinovați. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că umiditatea din aer scade. Totuși, putem scăpa de această problemă folosind uleiul pentru bebeluși, deoarece acesta este un foarte bun hidratant. Așadar, aplicați-l pe mâini prin masaj ușor ...
În cazul în care nu știați, v-o spun specialiștii: micul dejun este extrem de important. Înainte de a vă așeza la masă, însă, trebuie să știți că unele alimente sunt mai indicate decât altele, fiind benefice organismului. În primul rând, a precizat Georgeta Marin, nutriționist, carbohidrații îi oferă corpului o rezervă constantă de energie, eliberând glucoza gradual. Pe aceștia îi găsim în cereale integrale ...
Obişnuiţi să consumaţi produse lactate? Specialiştii au demonstrat, de-a lungul timpului, că un consum zilnic de brânză vă ajută la buna funcţionare a inimii. Evitarea lor, în schimb, poate reprezenta o reală ameninţare la sănătatea noastră. „Deşi au un conţinut ridicat de grăsimi saturate, brânzeturile consumate în cantităţi mari nu vă afectează sănătatea. Problemele apar, de fapt, la cei care nu consumă astfel de produse, ei ...
Pentru că încă ne aflăm în Postul Crăciunului, trebuie să știți că toate produsele de carne la care ați renunțat reprezintă principalul aport de proteine pentru organism. Ca urmare, atunci când ținem post, trebuie să păstrăm proporția corectă între principiile nutritive și să consumăm produse vegetale bogate în proteine, așa cum sunt leguminoasele (fasole, linte , mazăre, năut, soia), nuciferele și semințele. De asemenea, pentru a ...
La ora actuală, crioterapia este o metodă terapeutică frecvent utilizată pentru tratarea a diverse leziuni benigne şi maligne. Potrivit dr. Irena Smadea, medic primar dermato-venerolog, mecanismul distrugerii în crioterapie îl constituie necroza care rezultă în urma congelării şi azotul este singurul gaz rece dovedit eficient prin studii clinice. Astfel, în stare lichid, acesta se găseşte la -196 grade Celsius, astfel încât aplicat pe piele se ...