Splina, „cimitirul“ globulelor roşii

Splina, „cimitirul“ globulelor roşii

Splina este un organ mare cam cât un pumn, aflat în zona superioară a abdomenului, între coaste şi diafragmă, având un rol foarte important pentru o imunitate puternică. Conform site-ului Doc.ro, aceasta înghite globulele roşii bătrâne ale sângelui şi face un fel de curăţenie. Mai departe, eritrocitele sau globulele roşii, când îşi termină rolul, se retrag în splină şi mor. „Splina devine un cimitir al globulelor ...

Citește mai mult

Lămâile, calmante doar dacă le simțiți mirosul

Lămâile, calmante doar dacă le simțiți mirosul

Indiferent că le consumaţi sub formă de suc sau limonadă, la o cană de ceai sau adăugate în diferite băuturi, lămâile au o mulţime de calităţi dovedite asupra organismului. Astfel, pe lângă binecunoscutele efecte antivirale şi dietetice, acestea au şi alte proprietăţi cu adevărat miraculoase şi uneori nici măcar nu trebuie să le consumaţi. Aşadar, a precizat Melania Bratu, nutriţionist, câteodată este suficient doar să le simţiţi mirosul ...

Citește mai mult

Auzul bebeluşilor trebuie, neapărat, testat, la naştere

Auzul bebeluşilor trebuie, neapărat, testat, la naştere

Fiecărui copil trebuie să îi fie testat auzul, la naştere. Această verificare este absolut necesară, în condiţiile în care, conform celor mai recente rapoarte, circa 1-3 copii din 1.000 de nou-născuţi suferă de scăderea auzului (hipoacuzie). Dr. Cristiana Orodel a precizat că pentru depistarea rapidă şi timpurie a unei probleme de auz este necesară, neapărat, testarea audiometrică prin otoemisiuni acustice. Ce reprezintă această testare, cum şi când ...

Citește mai mult

Picioare inflamate? Cum scăpați de această stare

Picioare inflamate? Cum scăpați de această stare

Nu puține sunt persoanele care au picioarele inflamate, mai ales acum în anotimpul călduros. Această problemă trebuie tratată cât se poate de serios, deoarece, prin neglijare se poate ajunge la boli inflamatorii severe care aduc cu sine dureri acute de picioare, precizează specialiștii „Elytis”. Aceștia spun că, dacă aveți picioarele inflamate este nevoie să adoptați un regim alimentar corect și să purtați încălțăminte potrivită ...

Citește mai mult

De vorbă cu specialiștii. De ce este importantă alăptarea bebeluşilor

De vorbă cu specialiștii. De ce este importantă alăptarea bebeluşilor

Alăptatul copilului este una dintre cele mai importante perioade din viața unei mame. Pe parcursul a câtorva luni, un an sau mai mult se creează o legătură între cei doi. Pentru a se bucura pe deplin de aceste momente importante și a preîntâmpina o serie de probleme, proaspetele mămici trebuie să țină cont de recomandările medicilor. Înainte de toate, mamele trebuie să fie conștiente de faptul că laptele matern este extrem de nutritiv, fiind ...

Citește mai mult

Vitamina A este foarte importantă pentru vedere

Vitamina A este foarte importantă pentru vedere

Dacă aveţi probleme cu vederea, ar fi bine să nu vă lipsească vitamina A, aceasta fiind foarte importantă pentru ochi. În prezent, aceasta poate fi găsită sub două forme: vitamina A obişnuită (retinol) şi β-carotenul (provitamina A). Vitamina A obişnuită (retinolul) este forma biologic activă a vitaminei A şi mai este uneori numită vitamina A1. Vitamina A (retinolul) se absoarbe în organism la nivelul intestinului subţire în prezenţa mineralelor şi ...

Citește mai mult

Renunțați la anumite alimente și veți avea o inimă sănătoasă

Renunțați la anumite alimente și veți avea o inimă sănătoasă

Inima sănătoasă se ține cu o alimentație potrivită, cu gânduri pozitive și exerciții fizice moderate, sunt de părere specialiștii de la doctorul zilei.ro. Potrivit acestora, mortalitalitatea provocată de bolile cardiovasculare este de trei ori mai mare decât cea provocată de cancer. De altfel, bolile cardiovasculare sunt principala cauză de mortalitate în toată Europa, atât la femei, cât şi la bărbaţi, conform Cartei europene a sănătăţii ...

Citește mai mult

Nu mai beți apa lăsată prin pahare!

Nu mai beți apa lăsată prin pahare!

Există situații în care ne punem un pahar cu apă, luăm câteva guri și apoi îl lăsăm pe masă. Specialiștii susțin, însă, că apa lăsată în pahar câteva ore nu ar mai trebui consumată. De ce? Dr. Roxana Anghel susține că, în primul rând, în pahar se adună microbi și praf, iar apa își schimbă gustul. Atunci când este expusă la aer, apa absoarbe dioxid de carbon, iar o mică parte din ea este transformată ...

Citește mai mult

1...280281282283284...627