Doamnelor, domnişoarelor, a venit primăvara. Adio geci groase, cizme, paltoane lungi, pulovere pe gât şi bluze din lână. Trebuie să scoatem de la naftalină rochiţele, fustele, pantalonii subţiri şi sandalele. Dar mai ales, trebuie să ne revizuim silueta. Luni friguroase de iarnă, zilele de sărbătoare bogate în grăsimi, cârnaţii şi sarmalele făcute de mama cu siguranţă au lăsat ceva urme pe talie. Dar acum e timpul să remediem lucrurile. Nu de alta ...
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic ne spune că între a mânca şi a ne hrăni nu poate fi pus semnul egal. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, medicul ne învaţă ce înseamnă de fapt digestie: "A te hrăni înseamnă mai mult decât a mânca Când vorbim despre digestie, toți ne gândim la mâncare. Ușor sau greu de digerat sunt caracteristici care ne determină alegerile alimentare. Tubul digestiv și el e ...
“Eu văd în el unul dintre cele mai mari genii din istoria medicinei. Multe din ideile sale de bază au fost adoptate de medicina modernă fără a avea numele său pe ele. Cu toate acestea, el a realizat mai mult decât părea că este posibil în condiții nefavorabile. El lasă o moștenire care atrage atentia si care îi va asigura în istoria medicinei locul cuvenit. Cei pe care i-a vindecat vor atesta veridicitatea ideilor sale”, Albert Schweitzer ...
Cuvântul "dietă" trebuie să iasă din vocabularul nostru. Mai mult, el trebuie înlocuit cu termenul "stil de viaţă". Dar cum să reuşim să realizăm schimbări pe termen lung, mai ales că ştim foarte bine că atunci când vine vorba despre mâncat orice minune durează trei zile? Medicul primar nutriţionist Mihaela Bilic ne spune despre regula celor 100 de zile: "Există o regulă în psihologie conform căreia orice schimbare ...
Contrar „luptei” care are loc în domeniul alimentaţiei cu privire la vegetarieni şi non vegetarieni, dr. Ioan Tiberiu Tofolean, specialist gastroenterolog, este de părere că ar trebui să avem o alimentaţie echilibrată, în funcţie de activităţile pe care le desfăşurăm, dar şi în funcţie de predispoziţia fiecăruia de a dezvolta diverse afecţiuni. Astfel, aflăm că alimentele uleioase cum sunt măslinele, alu-nele, nucile, care sunt considerate ...
Așa cum ne-a obișnuit, medicul nutriționist Mihaela Bilic ne oferă cele mai inspirate sfaturi atunci când vine vorba despre slăbit. Referitor la pierderea în greutate atunci când mâncăm de plictiseală sau pe fond emoțional, doctorul spune: "Avem un organism fabulos, organe si sisteme la limita perfectiunii si cu toate astea fara creier totul e inutil, suntem in comă, funcționam automat. Cand capul nu e bine suntem doar niste roboței, ne ...
Naomi Moriyama, ”Femeile japoneze nu îmbătrânesc și nu se îngrașă”. O carte pe care orice femeie care vrea să se menţină suplă şi sănătoasă ar trebui să o răsfoiască. În lucrarea sa, Moriyama invită cititorul în bucătăria mamei sale în Japonia și-i dezvăluie secretele unei vieți lungi și sănătoase. Dacă ții cont de sfaturi și le practici toată viața, rezultatele sunt impresionante, ne spune medicul nutriţionist Andrei ...
Sărbătorile pascale sunt prilej de bucurie şi întregire familială, în care toate rudele şi prietenii se adună în jurul meselor, mult prea copioase, pentru a sărbători Învierea Domnului. Numai că, educaţia tradiţională, în ceea ce priveşte bucatele pascale, ne împinge, pe mulţi dintre noi, să facem excese de natură alimentară, cu efecte negative asupra sănătăţii. Specialiştii trag semnale de alarmă deoarece consumul exa-gerat de ...