Slănina ajută la menţinerea imunităţii

Slănina ajută la menţinerea imunităţii

Sunt oameni care preferă să consume slănină, din foarte multe motive. În primul rând, spun specialiştii, slănina are în compoziţia sa carotină, vitamina A, D şi E, care contribuie la îmbunătăţirea stării generale a organismului şi ajută la menţinerea imunităţii. De asemenea, slănina conţine acid arahidonic, care favorizează scăderea colesterolului, îmbunătăţeşte funcţiile de protecţie ale organismului şi este necesar pentru ...

Citește mai mult

Slănina ajută la menţinerea imunităţii

Slănina ajută la menţinerea imunităţii

Sunt oameni care preferă să consume slănină, din foarte multe motive. În primul rând, spun specialiştii, slănina are în compoziţia sa carotină, vitamina A, D şi E, care contribuie la îmbunătăţirea stării generale a organismului şi ajută la menţinerea imunităţii. De asemenea, slănina conţine acid arahidonic, care favorizează scăderea colesterolului, îmbunătăţeşte funcţiile de protecţie ale organismului şi este necesar pentru ...

Citește mai mult

Copilul nu se simte bine? Cum identificați cauzele durerii
Sănătate 01 Februarie 2021 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Copilul nu se simte bine? Cum identificați cauzele durerii

Din păcate, atunci când sunt micuţi şi îi doare ceva, copiii nu pot explica prea bine ce anume îi deranjează, iar părinţii nu pot identifica cauzele durerii lor decât cu ajutorul medicului de familie şi al pediatrului. Ca urmare, ei trebuie să apeleze, neapărat, la specialist pentru a identifica în mod corect cauzele disconfortului pe care cei mici îl resimt atunci când îi doare ceva. Potrivit dr. Bianca Uriaşu, erupţia dentară poate ...

Citește mai mult

Sunteţi balonaţi? Evitați alimentele care dau acest disconfort

Sunteţi balonaţi? Evitați alimentele care dau acest disconfort

Ştiaţi că iaurturile, orezul şi morcovul fierte, alături de pâinea prăjită acţionează ca veritabile absorbante naturale ale gazelor care se acumulează firesc în tubul digestiv? Dacă nu, încercaţi să introduceţi pe viitor, în alimentaţie, şi aceste alimente. De multe ori constatăm că pantalonii sau rochiile, fustele stau pe noi gata să crape, deşi nici vorbă de ivirea unor kilograme în plus. De vină în acest caz pot fi balonările ...

Citește mai mult

Sunteţi balonaţi? Evitați alimentele care dau acest disconfort

Sunteţi balonaţi? Evitați alimentele care dau acest disconfort

Ştiaţi că iaurturile, orezul şi morcovul fierte, alături de pâinea prăjită acţionează ca veritabile absorbante naturale ale gazelor care se acumulează firesc în tubul digestiv? Dacă nu, încercaţi să introduceţi pe viitor, în alimentaţie, şi aceste alimente. De multe ori constatăm că pantalonii sau rochiile, fustele stau pe noi gata să crape, deşi nici vorbă de ivirea unor kilograme în plus. De vină în acest caz pot fi balonările ...

Citește mai mult

Cea mai sigură poziție pentru sâni este dormitul pe spate
Sănătate 01 Februarie 2021 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Cea mai sigură poziție pentru sâni este dormitul pe spate

Știați că modul în care dormiți poate influența forma inițială a sânilor? Medicii spun că, în general, sânii se dezvoltă până la vârsta de 18 ani, dar sunt și cazuri în care aceștia pot crește chiar până la 20 sau 30 de ani. Acesta este și motivul pentru care se impune multă atenție și grijă, pentru a le păstra frumusețea și fermitatea cât mai mult timp. Dincolo de durerile de umeri și gât pe care le poate ...

Citește mai mult

Alimentele se congelează la temperaturi de cel puțin -10ºC

Alimentele se congelează la temperaturi de cel puțin -10ºC

Din când în când, suntem nevoiți să congelăm unele alimente, pentru a ne putea bucura de savoarea lor cât mai mult timp. Pentru a încetini, însă, activitatea bacteriilor, a microorganismelor și a altor agenți care modifică caracteristicile organoleptice ale alimentelor, acestea trebuie congelate la temperaturi care pot varia între -10ºC și -40ºC. Specialiștii spun că temperatura de -10ºC este temperatura minimă necesară pentru ...

Citește mai mult

Alimentele se congelează la temperaturi de cel puțin -10ºC

Alimentele se congelează la temperaturi de cel puțin -10ºC

Din când în când, suntem nevoiți să congelăm unele alimente, pentru a ne putea bucura de savoarea lor cât mai mult timp. Pentru a încetini, însă, activitatea bacteriilor, a microorganismelor și a altor agenți care modifică caracteristicile organoleptice ale alimentelor, acestea trebuie congelate la temperaturi care pot varia între -10ºC și -40ºC. Specialiștii spun că temperatura de -10ºC este temperatura minimă necesară pentru ...

Citește mai mult